Rugby

Stejarii pregatesc turneul de calificare la Cupa Mondiala cu doua meciuri test in America de Sud

Sursă foto: https://twitter.com/RugbyRomania

Nationala de rugby a Romaniei va intalni Uruguay in doua meciuri test programate in luna iulie, anunta Federatia Romana de Rugby (FRR).

Nationala de rugby a Romaniei va efectua in luna iulie un turneu de pregatire in America de Sud, turneu in cadrul caruia va disputa doua meciuri test cu reprezentativa similara a Uruguay.

Partidele sunt programate a avea loc pe 10 iulie si 17 iulie, la Montevideo pe Stadionul Charrúa. Orele de disputare ale acestor partide urmeaza sa fie stabilite in perioada urmatoare.

Romania si Uruguay s-au intalnit de 10 ori pana acum, opt victorii revenind Stejarilor, o partida terminandu-se la egalitate, iar una fiind castigata de sud-americani.

Ultimul meci dintre Stejari si Los Teros s-a disputat in luna noiembrie anul trecut, la Verona, castigat de romani cu 29-14. A fost o partida in care au debutat pentru Romania, Damian Stratila, Jason Tomane, Hinckley Vaovasa, Dorin Tica, Tudor Butnariu si Alexandru Alexe.

In acest moment, Uruguay se afla pe locul 19 in clasamentul mondial, fiind calificata la Cupa Mondiala de Rugby din 2023, iar Romania se afla pe locul 17 si va disputa in luna noiembrie, in Franta, un turneu de recalificare pentru a prinde locul pentru competitia din Franta.

“Este extrem de important sa continuam sa evoluam in partide cu echipe puternice, mai ales din perspectiva drumului de calificare la Cupa Mondiala. Uruguay este o formatie puternica, deja calificata la Cupa Mondiala, cu care putem sa ne masuram fortele. De asemenea, este utila si experienta unui turneu international pentru a testa si imbunatati capacitatea organizatorica a Federatiei, dar mai ales de a vedea cum se adapteaza si reactioneaza jucatorii in conditii noi, dupa calatorie, schimbare de fus orar, clima, etc.”, a declarat Alin Petrache, presedintele FRR.



Stejarii pregatesc turneul de calificare la Cupa Mondiala cu doua meciuri test in America de Sud