Rugby

Stejari de esenta tare. Romania invinge Portugalia la ultima faza a meciului. Florin Vlaicu intra in istoria rugbyului

Sursă foto: https://www.facebook.com/rugbyromania/

Nationala de rugby a Romaniei a obtinut victoria pe terenul Portugaliei, cu 28-27, dupa un eseu transformat la ultima faza a meciului. Un meci care a contat pentru a doua etapa a Rugby Europe Championship, sezonul 2021/22.

Stejarii au deschis scorul in minutul 4 prin Florin Vlaicu dintr-o lovitura de pedeapsa.

Un avantaj fragil care a fost spulberat de lusitani prin eseul lui Antunes din minutul 10, transformat de Marques.

Acelasi Marques transforma in minutul 17 o lovitura de pedeapsa pentru 10-3.

Vlaicu a redus din diferenta in urma a doua lovituri de pedeapsa (10-9), insa scorul pauzei avea sa fie stabilit la 17-9 dupa un al doilea eseu al gazdelor.

Portela a culcat la centru balonul in terenul nostru de tinta si Marques a transformat pentru cele doua puncte suplimentare.

Romania a luptat in partea secunda pentru a intoarce scorul si a reusit nu mai putin de trei eseuri, prin Savin (49), Onutu (74) si Cojocaru (80). Ultimele doua incercari au fost transformate de Melinte.

Gazdele au pus zece puncte pe tabela in partea secunda, prin Storti (eseu) si Marques (lovitura de pedeapsa si transformare).

Vlaicu, 1001 puncte in cariera

Florin Vlaicu a depasit bariera de 1000 de puncte marcate in cariera si devine doar al saptelea jucator din istoria acestui sport care depaseste aceasta importanta borna.

Ceilalti sase sunt Carter, Wilkinson, Jenkins, O'Gara, Farrell si Dominguez.

Romania a inceput actuala editie de Rugby Europe Championship cu infrangere la Soci in fata Rusiei, scor 13-18.

Sambata, 20 martie, Stejarii vor primi in Ghencea replica Spaniei.Stejari de esenta tare. Romania invinge Portugalia la ultima faza a meciului. Florin Vlaicu intra in istoria rugbyului