Rugby

Spectatorii au revenit pe stadioane in tara care a castigat lupta cu Covid-19

Sursă foto: https://twitter.com/AllBlacks

Noua Zeelanda este un exemplu despre cum sa lupti eficient la nivel de tara si societate cu noul virus gripal.

Cu o populatie de aproape 5 milioane de locuitori, Noua Zeelanda isi permite in prezent luxul de a gazdui evenimente sportive cu portile deschise pentru publicul larg.

Asa s-a intamplat in weekend, cand la meciul de rugby disputat la Wellington intre All Blacks si Australia, rivala de peste Marea Tasmaniei, au asistat 31.000 de oameni.

Mai mult decat atat, presa locala neozeelandeza estimeaza ca la partida de duminica viitoare de la Auckland vor asista chiar 47.000 de spectatori.

Aceasta dupa ce in Europa evenimentele sportive se desfasoara cu un numar redus de spectatori sau chiar cu portile inchise in majoritatea tarilor.

Noua Zeelanda reprezinta un model de a gestiona corect pandemia de coronavirus, inchizand practic inca de la inceput granitele tarii.

Nici nu avea cum sa le fie foarte greu, Noua Zeelanda fiind formata practic din doua insule.

Guvernul de la Wellington a dispus intrarea tarii in carantina pentru intreaga luna martie, cu mult inainte de aparitia primului deces din cauza covid-19">Covid-19.

Acesta a aparut abia pe 28 martie conform datelor oficiale.

Masurile de distantare sociala au fost mentinute si in urmatoarele luni in pofida unui numar redus de cazuri.

Spre exemplu, ministrul sanatatii si-a permis o relaxare personala, mergand cu familia la plaja in timpul perioadei de carantina.

Cum la ei legea e lege pentru toata lumea indiferent de statut, acesta a fost fortat sa-si dea demisia pe fondul criticilor aparute in spatiul public.

Noua Zeelanda ocupa locul 159 dupa numarul de cazuri totale de imbolnaviri cu noul virus gripal (1872 oameni / 25 morti).

In ultimele 24 de ore au avut raportat un singur caz, iar in acest moment nu exista oameni internati la terapie intensiva.

Concluzia e ca se poate!



Spectatorii au revenit pe stadioane in tara care a castigat lupta cu Covid-19