Rugby

Soc in rugby! Germania ne bate dupa o rasturnare de scor incredibila

Sursă foto: twitter.com/rugbyromania

Romania a debutat, sambata, in sezonul 2017/2018 al Rugby Europe Championship cu gandul la Cupa Mondiala din Japonia, insa turneul din Tara Soarelui Rasare pare tot mai indepartat dupa neasteptata infrangere pe care “stejarii” au suferit-o in deplasare cu Germania, scor 41-38. Meciul a fost live text aici.

Echipa noastra a condus de doua ori detasat pe tabela si de fiecare data, dupa momente de relaxare, a permis Germaniei sa revina pe tabela.

A doua oara a fost decisiv si “stejarii” n-au mai avut timp sa intoarca scorul pentru a evita surpriza.

Vlaicu a deschis scorul dintr-o lovitura de pedeapsa, dar nemtii au egalat rapid si chiar au trecut in avantaj, scor 6-3, in minutul 18 printr-un drop gol reusit de Parkinson.

In inferioritate numerica dupa eliminarea temporara a lui Rose, “stejarii” s-au dezlantuit si au marcat nu mai putin de trei eseuri la rand pentru un 24-6 mai aproape de adevarata diferenta de valoare dintre cele doua echipe.

Minutul 34 a adus si cea mai controversata faza a meciului, cand arbitrul intalnirii a dictat prea usor un eseu de penalizare impotriva echipei Romaniei, considerand ca Shannon a trimis intentionat mingea afara impiedicand la o faza de incercare iminenta a gazdelor.

Trei minute mai tarziu Otto profita de un balon pierdut de stejari la centrul terenului si nu se oprea pana in terenul nostru de tinta. Scorul se strangea la 24-20 in favoarea Romaniei care rata de putin eseul prin Dumitru la ultima faza a reprizei.

Partea secunda a inceput furtunos cu doua eseuri in primele zece minute, iar Romania se distanta din nou pe tabela la 38-20.

Un avantaj care in mod normal ar fi trebuit sa ne asigure victoria, insa slabiciunile liniei noastre intai si dezorganizarea totala in anumite faze de aparare au dat curaj nemtilor.

Pana la final Germania ne-a inscris nu mai putin de trei eseuri si a preluat conducerea cu trei minute inaintea finalului.

Romania a avut ultimul atac si chiar a reusit un eseu in minutul 79, pe care insa arbitrul l-a invalidat pentru un inainte. Am pierdut repunerea din margine la ultima faza a meciului si rugbyul german e in sarbatoare dupa aceasta mare victorie.

Saptamana viitoare, la Iasi, Romania primeste replica Spaniei in a doua etapa a turneului.

Cum Georgia este deja calificata la Cupa Mondiala din 2019, Romania nu trebuie decat sa castige Rugby Europe Championiship in 2018 sau sa termine pe doi, in cazul in care Georgia castiga turneul, pentru a merge in Japonia.

Locul al treilea ofera sansa unui meci de baraj cu o selectionata din Pacific: Fiji, Samoa sau Tonga.



Soc in rugby! Germania ne bate dupa o rasturnare de scor incredibila