Rugby

Semnal de alarma pentru Romania: World Rugby anuleaza un meci pentru Mondial

World Rugby - Federatia Internationala a sportului cu balonul oval - a anulat un meci contand pentru preliminariile Cupei Mondiale 2019, o situatie similara cu cea in care este implicata si Romania.

„Stejarii” au ajuns la Cupa Mondiala 2019 dupa ce Belgia a castigat cu Spania. Ibericii trebuiau sa invinga pentru a ajunge la turneul final, situatie in care Romania era eliminata. Victoria Belgiei a asigurat calificarea tricolorilor la capatul unui meci controversat, arbitrat de un roman.

Spania a depus contestatie la Eorld Rugby, considerant rezultatul a fi fost viciat de cele aproape 20 de greseli de arbiraj comise de „fluierasul” din Romania si care fusese desemnat sa conduca meciul din partea Federatiei Europene de Rugby - Rugby Europe -  prezidate de un roman, Octavian Morariu.

La acest moment, Romania asteapta decizia Federatiei Internationale de Rugby, cea care vineri seara a anuntat ca anuleaza victoria echipei Tahiti contra Insulelor Cook. Tahitienii castigasera, insa World Rugby a considerat ca a folosit jucatori neeligibili si a anulat victoria, Insulele Cook mergand nesperat la Mondial.

Decizia pare sa nu fie de bun augur pentru Romania, cea are spera ca World Rugby sa nu dispuna rejucarea meciului Spania - Belgia, caz in care ibericii ar putea ajunge la Cupa Mondiala 2019, in cazul in care vor castiga, iar „stejarii” sa ramana acasa.



Semnal de alarma pentru Romania: World Rugby anuleaza un meci pentru Mondial