Rugby

Romania vrea sa incheie anul cu victorie in fata Uruguayului

Stejarii intalnesc Uruguay, sambata de la ora 18:00, pe stadionul Arcul de Triumf in ultimul meci test al anului, dupa victoriile obtinute cu Statele Unite si Canada.

La prima vedere, Uruguay este cel mai accesibil adversar dintre cele trei echipe care au venit la Bucuresti in aceasta toamna, iar Romania porneste cu prima sansa mai ales dupa acel 40-0 obtinut in iunie la World Rugby Nations Cup de pe acelasi teren.

De altfel, in sase meciuri disputate pana acum Uruguay nu ne-a invins niciodata, Romania impunandu-se de cinci ori. Un meci s-a incheiat la egalitate, un 21-21 pe 13 noiembrie 2010 pe Estadio Charrua din Montevideo.

"Ne asteptam la un meci diferit, jocul echipei Uruguay ridica multe semne de intrebare echipei noastre si vom incerca sa raspundem la ele. In vederea debutului campaniei de calificare din primavara vom continua sa incercam jucatori noi pentru ca dorim sa avem un lot cat mai valoros si mai bine pregatit", a declarat Lynn Howells, selectionerul Romaniei inaintea meciului de sambata.

La randul sau, capitanul Stelian Burcea a declarat: "Ne-am pregatit foarte  bine, este important sa incheiam anul cu un meci extraordinar, avem nevoie sa confirmam ce am realizat pana acum. Stim toti ca este un meci dificil, este o altfel de echipa ca joc fata de cele pe care le-am intalnit pana acum. Suntem  pregatiti pentru orice surpriza. Vrem sa terminam aceasta serie de meciuri intr-un ton pozitiv."

Haralambie Dumitras, presedintele Federatiei Romane de Rugby, a anuntat ca Romania va intoarce vizita celor din Uruguay si va juca impotriva acestora pe terenul lor in vara anului viitor.

Uruguay, locul 21 in clasamentu IRB, a ajuns la Bucuresti dupa doua infrangeri16-33 cu Spania si 21-24 cu Germania, ambele meciuri in deplasare.

Meciul Romania-Uruguay va fi live text pe onlinesport.ro, sambata, de la ora 18:00.



Romania vrea sa incheie anul cu victorie in fata Uruguayului