Rugby

Romania tinteste trei victorii in meciurile test din aceasta toamna

Stejarii strang randurile pentru meciurile test cu Statele Unite, Canada si Uruguay, toate partidele urmand a fi gazduite pe stadionul Arcul de Triumf.

Capitanul Stelian Burcea a vorbit despre aceste meciuri test si spune ca Romania este indreptatita sa spere la obtinerea a trei victorii.

"Ne dorim foarte mult sa castigam, avem trei meciuri foarte importante, grele si vrem sa le luam pas cu pas. Acesta este obiectivul nostru, 3 victorii in toate cele 3 meciuri, pentru asta vom lupta, pentru asta intram in teren'', a spus Stelian Burcea, capitanul nationalei Romaniei si al campioanei Timisoara Saracens, potrivit site-ului FRR.

La randul sau, aripa Ionut Dumitru de la Steaua considera ca primul meci va fi si cel mai dificil.

"Nu poti sa zici ca ai un meci usor la asemenea nivel. Cand esti la echipa nationala, in toate meciurile trebuie sa dai suta la suta, chiar mai mult de atat. Cel mai greu meci o sa fie cu SUA. Avem asadar nevoie de aportul suporterilor, sa fie alaturi de noi si sa ne sustina", a spus Dumitru la randul sau.

Romania deschide seria celor trei meciuri test contra Statelor Unite pe 12 noiembrie de la ora 18:00.

SUA este antrenata de neozeelandezul John Mitchell, tehnician care are ambitia de urca nationala americana mai sus de locul 17 in ierarhia mondiala.

Romania ocupa in prezent locul 16 in clasamentul IRB.

"Vulturii", asa cum sunt supranumiti rugbystii de peste ocean din nationala SUA, au castigat la Bucuresti, in toamna lui 2014, cu 27-17.



Romania tinteste trei victorii in meciurile test din aceasta toamna