Rugby

Romania risca excluderea de la Cupa Mondiala. Ne-au gasit spaniolii nodul din papura?

Sursă foto: twitter.com/rugbyrussia

Publicatia spaniola AS scrie ca Romania este pe punctul de a pierde calificarea la Cupa Mondiala din Japonia 2019 din cauza folosirii in calificari a unui jucator fara drept de joc.

Sportivul la care fac referire cei de la AS, preluand informatia aparuta initial pe un site din Rusia, este tongalezul Sione Faka'osilea, jucator care a jucat pentru Tonga la o competitie de rugby in sapte in anul 2013.

Astfel, cei de la AS sustin ca Faka'osilea n-ar mai fi avut dreptul sa evolueze pentru o alta echipa nationala.

In varsta de 31 ani, Faka'osilea a fost naturalizat pentru a reprezenta Romania si a evoluat in sase din cele opt meciuri din Rugby Europe Championship, competitia in urma careia “Stejarii” au obtinut calificarea la Cupa Mondiala.

Romania va pierde calificarea la turneul final daca Rugby World, echivalentul FIFA pentru sportul cu balonul oval, va considera ca a fost incalcat regulamentul in cazul lui Faka'osilea.

Un precedent exista si am scris despre el aici, echipa statului Tahiti fiind eliminata din calificari pentru alinierea in teren a doi jucatori ineligibili intr-o partida cu Insulele Cook.

Spania ar profita de o eventuala excludere a Romaniei, calificandu-se direct la Cupa Mondiala, in timp ce Rusia ar urma sa joace in turneele de recalificare.



Romania risca excluderea de la Cupa Mondiala. Ne-au gasit spaniolii nodul din papura?