Rugby

Romania ramane exclusa de la Cupa Mondiala

Sursă foto: frr.ro

Lovitura pentru rugbyul romanesc dupa ce Comisia de Apel a World Rugby a respins recursul formulat de Federatia Romana de specialitate ca urmare a excluderii nationalei Romaniei de la Cupa Mondiala gazduita de Japonia in 2019.

Federatia Romana de Rugby a luat act cu surprindere de Decizia pronuntata in 5 iunie 2018 de Comisia de Apel desemnata de World Rugby, prin care, in majoritate de voturi, Romaniei i-a fost mentinuta sanctiunea depunctarii cu 5 puncte pentru toate meciurile din preliminarii in care l-a folosit pe jucatorul Sione Faka’osilea. Conform deciziei, in opinie separata, un judecator ar fi optat pentru suspendarea pe jumatate a sanctiunii depunctarii, ceea ce ar fi dus la calificarea selectionatei Romaniei la barajul de participare pentru Cupa Mondiala, se arata intr-un comunicat pe site-ul FRR.ro

"Nu reusesc sa gasesc cuvintele potrivite pentru a exprima toate emotiile care insotesc aceasta decizie, emotii ale tuturor celor care au pus suflet in acest sport in general, dar mai ales in aceasta perioada. Rugbyul romanesc nu trebuie sa se lase doborat. Pierdem acum o buna parte din ceea ce am reusit sa construim cu munca multa, pe teren si in afara lui. Pierdem pentru ca sunt ignorate toate demersurile pe care le-am intreprins oficial, in conformitate cu regulamentele in vigoare. Nu suntem privati doar de participarea la Cupa Mondiala, participare pe care Stejarii o meritau, ne pierdem increderea ca se face o diferenta intre cei care respecta regulile si cei carora nu le pasa de ele, intre cei corecti, de buna credinta si cei care incearca sa gaseasca scuze si portite, ne pierdem increderea ca impartasim aceleasi valori fundamentale, noi, toti cei implicati in acest sport. Stiu ca vom gasi resorturile necesare pentru a ne ridica dupa aceasta lovitura, aceste resorturi sunt fix oamenii care nu ne-au parasit niciodata, fosti si actuali jucatori si antrenori, parteneri, suporteri, jurnalisti, cei care stiu ca rugbyul inseamna mai mult decat decizii arbitrare. Avem nevoie de voi toti pentru a demonstra ca nu ne poate invinge nimeni si nimic, atata timp cat suntem o echipa", a declarat Alin Petrache, presedintele Federatiei Romane de Rugby.

Romania se numara printre natiunile care participase la toate editiile Cupei Mondiale din 1987 si pana la ultimul turneu final, iar in Japonia 2019 obtinuse calificarea pe teren la mare lupta cu Spania, nationala care si ea a fost sanctionata de World Rugby.



Romania ramane exclusa de la Cupa Mondiala