Rugby

Asa am trait Romania - Portugalia in Rugby Europe Championship

Sursă foto: https://twitter.com/RugbyRomania

Romania avea nevoie de victorie ca de aer in confruntarea cu Portugalia, programata sambata de la 17:30, pe noul stadion Arcul de Triumf din Capitala.

FINAL Romania - Portugalia 37-27


Min.80 - Eseu Romania dupa o recuperare fabuloasa. Portughezii s-au aparat eroic, dar dorinta Stejarilor de a castiga acest meci a fost mai mare. Eseu transformat si Romania castiga la zece puncte diferenta. O repriza secunda fabuloasa, in care am revenit de la 13-27!

Min.78 - Pierdem posesia in jumatatea adversa. Lusitanii au repunerea in gramada.

Min.75 - Lovitura de pedeapsa in jumatatea adversa pe care o jucam in margine.

Min.69 - Momente de presiune fantastice in terenul portughezilor. In cele din urma obtinem o lovitura de pedeapsa pe care alegem sa o transformam in puncte.

Min.63 - Eseu Romania pe inaintare dupa ce i-am dat peste cap in gramada ordonata (25-27). Melinte aduce egalarea transformand eseul.

Min.59 - Atacam vijelios spre terenul de tinta advers, dar pierdem incredibil balonul la doi metri. Lusitanii trimit direct in margine. Repunerea e a noastra.

Min.53 - Ionel Melinte transforma eseul si ne apropiem la 20-27.

Min.50 - Ne apropiem de terenul de tinta advers. Avem repunerea din margine la 5 metri de terenul portughez si nu ne oprim. Eseu Romania!

Min.49 - Portughezii intercepteaza un balon pe inaintarea noastra si ne marcheaza un nou eseu (13-27). Transformarea e ratata si ramanem la doua eseuri transformate in urma lusitanilor.

18:31 Incepe repriza secunda cu repunerea portughezilor.

Min.40 - Rabufnire de orgoliu din partea Stejarilor. Reusim primul nostru eseu cu linia intai. Melinte transforma pentru 13-22, scorul pauzei.

Min.38 - Al treilea eseu al Portugaliei pe care l-am primit imediat dupa repunerea balonului de la centru. Eseu transformat de Marques. Scorul capata proportii. Am luat deja trei eseuri si nu jucam cu vreo echipa din primul esalon valoric.

Min.37 - Obtinem o lovitura de pedeapsa in 22-ul advers, pozitie centrala, si alegem sa transformam. Ionel Melinte aduce punctele (6-15).

Min.33 - Un nou eseu pentru Portugalia dupa o faza clasica de rugby. Lovitura de pedeapsa jucata in margine. Repunere din margine castigata, dezvolatarea atacului pe trei sferturi si incercare la colt. Suporterii nostri sunt redusi la tacere. Nimeni nu se astepta la acest 3-13 de pe tabela. Eseul este transformat cu sansa, balonul lovind si acum bara.

Min.28 - Lovitura de pedeapsa pentru lusitani din apropierea centrului terenului in jumatatea noastra. Samuel Marques trimite printre buturi pentru 3-8.

Min.25 - Eseu Portugalia la colt dupa o neatentie a jucatorilor nostri. Macovei a scapat balonul in spate dupa o gramada spontana. Transformarea este ratata. Bara ne-a salvat din nou. Ramane 3-5.

Min.23 - Portughezii gasesc o margine in 22-ul nostru. Are loc si prima schimbare la oaspeti.

Min.21 - Am pierdut rapid momentul bun in terenul advers si Portugalia muta jocul in jumatatea noastra dupa un atac rapid. Avem repunerea intr-o gramada ordonata.

Min.19 - Mutam jocul in 22-ul advers cu un sut din lovitura de pedeapsa. Incurajari puternice din tribuna.

Min.15 - Lovitura de pedeapsa pentru Romania de pe linia de 22 a terenului nostru. Portughezii au rasucit gramada ordonata in care am avut noi repunerea.

Min.12 - Incercare de drop gol ratata de portughezi. Mingea unul dintre buturile noastre. De cateva minute bune se joaca in jumatatea noastra.

Min.10 - Prima gramada ordonata a meciului. Portugalia are introducerea balonului.

Min.6 - Atac foarte bun al echipei noastre. Am ratat insa ultima pasa si lusitanii primesc lovitura de pedeapsa pe care o joaca in margine, mutand jocul in jumatatea noastra.

Min.4 - Obtinem o lovitura de pedeapsa dupa primul nostru atac si Melinte confisca balonul pentru o transformare. Trei puncte puse pe tabela de Stejari.

17:32 A inceput meciul.

Un meci cu miza mare in economia luptei pentru calificarea la Cupa Mondiala din 2023.

Romania a inceput noul sezon din Rugby Europe Championship cu victorie in fata Rusiei, dar Portugalia a incurcat calculele din clasament dupa remiza din Georgia (25-25).

Lusitanii vin la Bucuresti sa-si vanda scump pielea, traversand un moment extrem de favorabil.

Anul trecut Romania a castigat la limita in Portugalia, cu 28-27, dupa ce la pauza cei supranumiti Os Lobos conduceau cu 17-9, iar cu zece minute inaintea finalului aveau 27-14 avantaj.

Ultima oara am intalnit Portugalia pe teren propriu in noiembrie 2018, la Baia Mare, cand Stejarii s-au impus, cu 36-6.

Palmares total

26 de partide
22 victorii Romania
4 victorii Portugalia

Clasamentul in Rugby Europe Championship:

1. Georgia 26 puncte
2. ROMANIA 18 puncte
3. Spania 17 puncte
4. Portugalia 16 puncte
5. Rusia 9 puncte
6. Olanda 0 puncte

Primele doua clasate dupa cele zece meciuri din REC se califica direct la Cupa Mondiala. Locul trei va intra intr-un sistem cu mai multe meciuri de baraj.

Sambata se mai disputa meciurile: Rusia - Spania si Olanda - Georgia, in etapa a 7-a din Rugby Europe Championship, sezonul 2021/22.



Asa am trait Romania - Portugalia in Rugby Europe Championship