Rugby

Romania pierde al doilea meci test inaintea Cupei Mondiale

Nationala de rugby a Romaniei a sustinut, vineri seara, al doilea meci de verificare inaintea participarii la Cupa Mondiala din luna septembrie.

Stejarii au jucat in deplasare cu scotienii de la Edinburgh Rugby si au pierdut, scor 31-16, la capatul unui meci extrem de fizic.

Florin Vlaicu a deschis scorul dintr-o lovitura de pedeapsa in minutul 15, dar dupa doar cinci minute de avantaj scotienii au presat puternic in jumatatea noastra reusind eseul prin Roddy Grant.

In minutul 23 gazdele au reusit al doilea eseu prin Du Preez la capatul unei spectaculoase actiuni colective, dupa care stejarii au redus din diferenta prin acelasi Vlaicu (6-12).

Al treilea eseu al primei reprize a fost reusit prin Grant, jucator care a culcat balonul in terenul nostru de tinta aproape la fel ca la prima sa reusita. Astfel, la pauza Edinburgh Rugby conducea Romania cu 17-6.

Stejarii au avut o izbucnire de orgoliu in debutul partii secunde si s-au apropiat la un singur punct (16-17) dupa eseul reusit de Adrian Apostol si lovitura de pedeapsa transformata de Danut Dumbrava in minutul 61.

La un minut dupa reusita lui Dumbrava scotienii ne-au surprins din nou cu un eseu marcat de Jade Te Rure (16-22), pentru ca in minutul 78 Roddy Grant sa izbuteasca a treia sa incercare in acest meci (16-29).

Te Rure a transformat si a stabilit scorul final, Edinburgh Rugby-Romania, 31-16.

Romania terminase la egalitate cu Yorkshire Carnegie, scor 10-10, la 14 august in primul meci test al verii.

Stejarii intalnesc Tonga la Bucuresti (5 septembrie) inaintea plecarii spre turneul final al Cupei Mondiale, unde vor debuta pe 23 septembrie impotriva Frantei.

Romania va mai intalni Irlanda pe 29 septembrie, Canada pe 6 octombrie si Italia pe 11 octombrie.



Romania pierde al doilea meci test inaintea Cupei Mondiale