Rugby

Romania invinsa acasa de Georgia in Rugby Europe Championship

Sursă foto: https://twitter.com/RugbyRomania/

Nationala de rugby a Romaniei a inceput cu o infrangere, scor 9-18 in fata Georgiei, editia din acest an a Rugby Europe Championship, a doua competitie ca valoare dupa Turneul Celor 6 Natiuni.

“Stejarii” au condus Georgia pe Cluj Arena, cu 6-0, pana spre finalul primei reprize dupa doua lovitura de pedeapsa transformate de Florin Vlaicu.

Gruznii aveau sa reduca din diferenta in penultimul minut al primului mitan de asemenea dintr-o penalitate, pentru ca in partea secunda sa ne marcheze doua eseuri, dintre care doar primul transformat.

Astfel, scorul ajungea la 15-6 in favoarea Georgiei, inainte ca Vlaicu sa reduca din diferenta in minutul 72.

In cautarea eseului care sa le aduca punctul bonus ofensiv, gruzinii au pus alte trei puncte pe tabela anuland astfel Romaniei punctul defensiv pentru o infrangere la mai putin de sapte puncte diferenta.

Romania ar fi putut scoate mai mult din aceasta partida, primul joc oficial dupa anul de trista amintire 2018 care ne-a adus excluderea de la Cupa Mondiala organizata in acest an in Japonia.

La 6-10, in minutul 50, am preferat sa jucam in margine o lovitura de pedeapsa in locul a trei puncte dintr-o lovitura de pedeapsa. Am pierdut posesia dupa un “inainte” la cinci metri de terenul de tinta adversa.

Pe final de meci, la 9-15, cand inca puteam rasturna scorul in favoarea noastra, “Stejarii” au repus gresit dintr-o margine in 22-ul advers.

Erori care in fata unui advers de calibrul Georgiei cantaresc decisiv in economia rezultatului final.

Georgia a obtinut a 13-a victorie in 23 de meciuri contra Romaniei si pentru a 12-a oara isi adjudeca trofeul Antim Ivireanul pus in joc la fiecare intalnire dintre cele doua rivale zonale.



Romania invinsa acasa de Georgia in Rugby Europe Championship