Rugby

Romania obtine a cincea victorie consecutiva in fata Canadei

Nationala de rugby a Romaniei a invins, sambata, echipa Canadei, cu 21-16 (18-3), intr-un meci test disputat pe stadionul Arcul de Triumf din Capitala.

Stejarii au dominat autoritar prima parte a jocului, cand au reusit si cele doua eseuri prin Florin Vlaicu (min.11) si Ionut Dumitru (min.24).

De altfel, aflat la a 95-a prezenta sub tricolor cel poreclit "Americanul" a adus 16 din cele 21 de puncte ale echipei noastre.

Canada a deschis scorul in chiar primul minut de joc prin McRorie dintr-o lovitura de pedeapsa acordata de arbitrul japonez Shuhei Kubo in chiar secunda 42.

Echipa Romaniei a reactionat imediat si dupa alte trei minute Vlaicu a adus egalarea, pentru ca tot el sa inscrie un eseu complet dupa o spectaculoasa actiune pe trei sferturi.

Acelasi Vlaicu a mai ratat o lovitura de pedeapsa si transformarea eseului reusit de Dumitru in minutul 24, de fiecare data mingea intalnind cate unul dintre cele doua buturi canadiene.

Formatia de peste ocean a avut un eseu anulat in minutul 22 pentru un offside, dupa ce Trainor reusiese sa culce balonul chiar sub buturile noastre.

Canada a fost echipa dominanta in partea secunda, cand stejarii s-au aparat eroic la fel ca in partida cu Statele Unite pentru conservarea rezultatului.

Doar trei puncte am mai reusit in al doilea mitan, prin Vlaicu dintr-o lovitura de pedeapsa, in timp ce canadienii au inscris singurul lor eseu prin Philip Mack cu sase minute inaintea finalului.

"Ne bucuram foarte mult ca am castigat acest meci. Stiam ca vor aduce aici ce au mai bun si ca va fi un meci de lupta. Ma bucur ca acum se va vorbi despre acest meci si ca am lasat in spate meciul de la Cupa Mondiala. Acum ei au strans si mai multa frustrare si ii asteptam si la anul. A fost un test reusit si urmeaza al treilea pas pentru a avea un an reusit", a declarat capitanul Stelian Burcea dupa meci la Dolce Sport.

Romania ajunge la cinci victorii consecutive in fata Canadiei dintr-un istoric de sapte intalniri directe. Canada nu ne-a mai invins din 26 mai 1995, cand am cedat cu 3-34 la Cupa Mondiala din Africa de Sud.

Sambata viitoare Romania primeste replica Uruguayului de la 18:00 pe acelasi teren in ultimul meci test din aceasta luna noiembrie.

[news-121977]

foto: frr.ro



Romania obtine a cincea victorie consecutiva in fata Canadei