Rugby

Romania invinge SUA pentru a doua oara in istorie si obtine Cupa Pearshing

Nationala de rugby a Romaniei a invins Statele Unite ale Americii (SUA), sambata seara, cu 23-10 (20-0), intr-un meci test disputat pe stadionul Arcul de Triumf din Bucuresti. Aceasta este doar a doua victorie pe care "Stejarii" o obtin contra "Vulturilor" in noua meciuri directe.

"Stejarii" si-au apropiat victoria dupa o prima repriza fara eroare, in care si-au dominat categoric adversarii la toate capitolele.

Florin Vlaicu, cel mai selectionat jucator din istoria nationalei Romaniei odata cu acest meci (94 de prezente sub tricolor), a ratat in minutul 2 deschiderea scorului dintr-o lovitura de pedeapsa din lateral stanga.

Cinci minute mai tarziu Romania reusea primul din cele trei eseuri ale meciului prin Johan van Herdeen. Vlaicu transforma incercarea si tabela arata 7-0 pentru "stejari".

Romania a continuat sa preseze si dupa alte trei minute, in minutul 10, Catalin Fercu reusea al doilea eseu al echipei noastre dupa o recuperare la centrul terenului si un balon de urmarire in jumatatea adversa. Vlaicu a ratat transformarea si scorul a ramas 12-0.

In minutul 16, Vlaicu a pus alte trei puncte pe tabela in urma unei lovituri de pedeapsa pentru 15-0, dupa care, cu sapte minute inaintea pauzei Viorel Lucaci a adus al treilea eseu al Romaniei.

"Stejarii" au presat puternic pe inaintare, dupa care au deschis scorul pentru linia a doua si Lucaci a culcat balonul chiar la colt, fiind nevoie de proba video pentru validarea incercarii.

Partea secunda a apartinut echipei de peste ocean, americanii iesind mai mult la joc in cautarea primelor puncte. Acestea au fost aduse in minutul 52 de Will Holder, jucator care avea sa si transforme eseul reusit. Acelasi Holder a mai transformat o lovitura de pedeapsa si scorul s-a strans la 20-10, in conditiile in care Romania a evoluat in inferioritate numerica dupa eliminarea lui Eugen Capatana pentru antijoc.

Am scapat cu fata curata din aceasta situatie delicata si Vlaicu a consfintit victoria Romaniei cu o lovitura de pedeapsa transformata in minutul 73.

Romania castiga asadar in fata Statelor Unite si obtine Cupa Pearshing, trofeul pus in joc de Federatia Romana de Rugby la intalnirile dintre cele doua echipe.

Pentru Romania este a doua victorie in fata americanilor, dupa un 27-25 reusit in 1999 la Cupa Mondiala intr-un meci disputat la Dublin. Americanii au sase victorii in fata noastra, ultima chiar la Bucuresti in 2014, un 27-17.



Romania invinge SUA pentru a doua oara in istorie si obtine Cupa Pearshing