Rugby

Romania invinge Samoa intr-un meci test

Sursă foto: frr.ro

Nationala de rugby a Romaniei a invins, sambata, Samoa, intr-un meci test disputat pe cochetul stadion Arcul de Triumf din Capitala.

Stejarii s-au impus, cu 17-13, dupa ce Samoa a condus la un moment dat cu zece puncte diferenta pe tabela (3-13).

Vlaicu a deschis scorul pentru Romania dintr-o lovitura de pedeapsa, dar echipa din Pacific a intors scorul pana la pauza prin lovitura de pedeapsa a lui Nanai Williams si eseul lui Motu Matu au adus Samoa in avantaj.

In minutul 58 a inceput practic revenirea Romaniei dupa eseul reusit de Radoi, un eseu transformat care ne-a adus la trei puncte in urma adversarilor.

Vlaicu a ratat in minutul 65 egalarea, balonul ocolind de putin buturile samoane. In superioritate numerica dupa eliminarea lui Chris Viu (min.72), stejarii au presat puternic in finalul partidei si au facut pana la urma diferenta prin forta pachetului de inaintare.

Eseul victoriei a fost reusit de Badiu, iar Vlaicu a adus transformarea pentru 17-13, Romania obtinand a doua victorie din istorie in fata celor din Samoa.

Saptamana viitoare la Bucuresti vine Tonga, o alta echipa din Pacific, pentru al doilea meci test al Stejarilor.Romania invinge Samoa intr-un meci test