Rugby

Romania invinge la scor Belgia. Continua suspansul pentru Cupa Mondiala

Sursă foto: twitter.com/rugbyromania

Intr-un meci programat sambata la Buzau, nationala de rugby a Romaniei a depasit categoric Belgia, cu 62-12, in penultimul meci din actuala editie a Rugby Europe Championship.

Nu mai putin de opt eseuri au reusit "Stejarii" intr-un meci pe care l-au dominat categoric si la finalul caruia au obtinut punctul bonus ofensiv.

Romania va intalni in ultima etapa Georgia, echipa deja calificata la Cupa Mondiala din Japonia.

Gruzinii au castigat in aceasta runda pe terenul Rusiei, cu 29-9.

Spania, principala contracandidata a Romaniei pentru calificarea directa la Cupa Mondiala, va juca duminica pe teren propriu cu Germania.

Romania merge la Cupa Mondiala daca va castiga editia 2017/2018 a Rugby Europe Championship sau daca se va califica pe locul doi in spatele Georgiei.

Alte doua scenarii sunt de luat in calcul pentru calificarea in Japonia: un baraj cu Portugalia si apoi, in eventualitatea unui succes, un alt baraj intercontinental cu Samoa.

Daca nici astfel nu se obtine calificarea, pentru ultimul loc ramas liber la Cupa Mondiala se va organiza un turneu de recalificare in patru, la care vor mai participa Canada, o echipă din Africa şi una din Asia sau Oceania.



Romania invinge la scor Belgia. Continua suspansul pentru Cupa Mondiala