Rugby

Romania, exclusa de la Cupa Mondiala

Sursă foto: frr.ro

Echipa nationala de rugby a Romaniei a fost exclusa de la turneul final al Cupei Mondiale de rugby din Japonia 2019.

Excluderea Romaniei nu vine ca urmare a scandalului de arbitraj aparut la meciul Belgia - Spania, ci din cauza folosirii jucatorului Sione Fakaosilea. Amanunte aici.

Acesta evoluease pentru Tonga la rugby in 7 si astfel n-ar mai fi avut drept de joc pentru o alta nationala.

Federalii de la Bucuresti s-au increzut in sinceritatea lui Sione Fakaosilea, fara insa a verifica veridicitatea trecutului rugbystic al acestuia.

Rusia va juca in locul Romaniei la Cupa Mondiala din Japonia, dupa ce Spania si Belgia au fost depunctate pentru folosirea mai multor jucatori fara drept in Rugby Europe Championship, competitia care a servit drept calificare la turneul final.

Romania rateaza astfel in premiera participara la Cupa Mondiala, competitie unde am jucat la fiecare editie inca din 1987, anul inaugural al intrecerii.

Pe langa excluderea de la Cupa Mondiala pe nota de plata a Federatiei de Rugby de la Bucuresti a mai fost emisa si o penalitate sportiva in valoare de 100.000 de lire sterline.

Romania are dreptul sa faca recurs la aceasta decizie a World Rugby in termen de 14 zile!Romania, exclusa de la Cupa Mondiala