Rugby

Romania ar putea juca in deschiderea Cupei Mondiale de rugby din 2019

Federatia Internationala de Rugby a dat publicitatii, joi, programul meciurilor din faza grupelor la turneul final al Cupei Mondiale din Japonia.

Romania nu si-a obtinut deocamdata calificarea, dar are mari sanse sa ajunga la turneul final unde ar urma sa fie repartizata in Grupa A alaturi de Irlanda, Scotia, Japonia si o echipa ajunsa la Cupa Mondiala in urma unui baraj.

Daca vor obtine calificarea in urma unei clasari fruntase in Rugbu Europe Championship, Stejarii vor avea onoarea de a evolua in meciul de deschidere al Cuepei Mondiale, intr-o vineri 20 septembrie 2019 la Tokyo chiar impotriva Japoniei, tara gazda a turneului.

A doua zi, pe 21 septembrie, este programat derby-ul fazei grupelor intre Noua Zeelanda si Africa de Sud, doua forte ale sportului cu balonul oval mondial.

Noua Zeelanda este detinatoarea trofeului Webb Ellis, pe care Africa de Sud l-a cucerit ultima oara in 2007.

Romania debuteaza in Rugby Europe Championship, fosta Cupa Europeana a Natiunilor, pe 10 februarie 2018 pe teren propriu contra Germaniei.

Pana atunci Stejarii vor intalni in luna noiembrie a acestui an Samoa (18) si Tonga (25) in doua meciuri test la Bucuresti.



Romania ar putea juca in deschiderea Cupei Mondiale de rugby din 2019