Rugby

Romania a ratat oficial calificarea directa la Cupa Mondiala. Mai avem o sansa intr-un complicat turneu intercontinental

Sursă foto: https://twitter.com/ferugby

Stejarii trebuie sa lupte intr-un baraj intercontinental cu echipe din America, Africa si Asia pentru a ajunge la turneul final gazduit de Franta in 2023.

Georgia si Spania sunt cele doua echipe calificate din Rugby Europe Championship.

Doua formatii care in urma cu trei decenii nu existau in sportul cu balonul oval comparativ cu Romania.

De la statutul de aspiranta la un loc in Turneul Celor 5 Natiuni, Romania a ajuns sa fie depasita chiar si de Spania, echipa care s-a calificat pentru doar a doua oara la Cupa Mondiala.

Los Leones si-au asigurat calificarea dupa victoria obtinuta in fata Portugaliei, scor 33-28, intr-un meci disputat la Madrid.

Spania a mai jucat la o Cupa Mondiala doar la editia din 1999.

Romania este obligata sa castige in Olanda, in ultima partida a sezonului din Rugby Europe Championship, pentru a incheia pe locul trei, ocupat in prezent de Portugalia, echipa care si-a incheiat meciurile.

Stejarii ar putea intalni in turneul de calificare pentru ultimul loc la Cupa Mondiale adversare precum SUA sau Chile, Tonga si o echipa din Africa.



Romania a ratat oficial calificarea directa la Cupa Mondiala. Mai avem o sansa intr-un complicat turneu intercontinental