Rugby

Noua Zeelanda evita surpriza cu Argentina. Nou record de spectatori la Cupa Mondiala

Campiona mondiala Noua Zeelanda a trecut prin mari emotii, duminica seara, in partida cu Argentina care a marcat debutul pentru All Blacks la actuala editie a Cupei Mondiale.

Pumele au condus cu 16-12 in minutul 56 si la orizont se profila o surpriza chiar mai mare decat cea furnizata de Japonia, invingatoare sambata seara in fata Africii de Sud.

All Blacks nu au intrat in panica si au impins jocul spre buturile argentiniene reusind in cele din urma sa intoarca rezultatul si sa castige, cu 26-16.

Cu toate acestea, pentru prima data in istoria participarilor la Cupa Mondiala Noua Zeelanda nu a obtinut punctul bonus acordat pentru cel putin patru eseuri reusite intr-un meci din faza grupelor.

Doar doua incercari pentru All Blacks in acest meci, eseuri aduse de Aaron Smith si Sam Cane, celelalte puncte fiind aduse de Dan Carter (2 transformari si 4 lovituri de pedeapsa).

Pentru Argentina au marcat Guido Petti (eseu) si Nicolas Sanchez (transformare plus trei lovituri de pedeapsa).

Disputat pe stadionul londonez Wembley, meciul dintre Noua Zeelanda si Argentina a dus la stabilirea unui nou record de spectatori la un meci de la Cupa Mondiala: 89.019 de spectatori!

Precedentul record data de la Cupa Mondiala gazduita de Australia in 2003, cand la un meci au asistat 82.957 de spectatori.

Recordul absolut de spectatori la un meci de rugby este de 109.000 spectatori si a fost inregistrat la Sydney la un meci intre Australia si Noua Zeelanda.



Noua Zeelanda evita surpriza cu Argentina. Nou record de spectatori la Cupa Mondiala