Rugby

Nationala de rugby in Turneul Celor 6 Natiuni. Vis sau realitate?

Doar apartenenta la blocul comunist a facut ca in anii 80 nationala de rugby a Romaniei sa nu fie admisa in ceea ce pe atunci purta denumirea de Turneul Celor 5 Natiuni.

Intre timp competitia s-a extins prin acceptarea Italiei, insa nivelul competitiei nu a crescut cu nimic, ci dimpotriva chiar. In afara granzilor Anglia, Franta sau Tara Galilor, celelalte trei nationale au nivel mai scazut de competitivitate.

Lynn Howells, selectionerul echipei nationale de rugby a Romaniei a avansat in presa britanica o idee care a mai fost vehiculata in trecut, si anume ca intre detinatoarea “lingurii de lemne”, adica a ultimului  loc din Turneul Celor 6 Natiuni, si castigatoarea Cupei Europene a Natiunilor sa se dispute un meci de baraj pentru un loc in elita rugby-ului european.

“Ar fi numai spre binele acestui sport sa avem in fiecare an un play-off. Cea mai slaba echipa din Six Nations sa joace impotriva celei mai bune din Six Nations B. E de inteles de ce Irlanda sau Italia nu sunt de acord cu asa ceva, pentru ca primesc o multime de bani de la IRB, dar nu joaca nimic. Am jucat anul trecut in Georgia in fata a 62.000 de spectatori, deci nu poate sa-mi spuna nimeni ca in alte tari nu exista interes pentru acest sport”, a declarat Howells pentru The Guardian.

Acesta a mai declarat ca la editia din 2015 a Cupei Mondiale obiectivul Romaniei este de a obtine doua victorii intr-o grupa cu Franta, Irlanda, Italia si Canada.



Nationala de rugby in Turneul Celor 6 Natiuni. Vis sau realitate?