Rugby

Minunata lume noua! Jucator australian de rugby pus la colt pentru convingerile sale crestine

Sursă foto: https://twitter.com/DeportesCuatro/

Israel Folau, international australian de rugby, tine prima pagina in Australia si nu numai dupa cateva remarci pe care le-a facut pe retelele de socializare.

Folau, 30 ani, a criticat decizia parlamentului din Tasmania prin care acesta a devenit primul stat australian care a acceptat ca genul sa fie listat optional pe noile certificate de nastere.

Cu alte cuvinte, nu mai conteaza genul biologic cu care te-ai nascut, ci conteaza genul cu care fiecare se identifica (!)

Discutia e una larga si nu este momentul si cazul sa intram acum in amanunte, insa cazul lui Folau necesita atentie dintr-un alt punct de vedere.

Federatia Australiana de Rugby a reactionat in contra pozitiei lui Folau si a condamnat vehement atitudinea acestuia pe motiv ca "nu reprezinta valorile sportului si nu respecta membrii comunitatii de rugby",

Folau nu se afla la prima "abatere" de la linia corectitudinii politice. In urma cu exact un an era convocat in fata unei comisii de disciplina pentru mai multe postari pe Twitter in care critica optiunea homosexuala a unora.

In 2017, acelasi Folau a intrat in contradictie cu restul colegilor din national de rugby a Australiei pe tema casatoriei persoanelor de acelasi sex in preajma referendumului care a normalizat la Antipozi acest tip de uniune personala.

"Iubesc si respect oamenii pentu ceea ce sunt si opiniile lor, dar personal nu sustin casatoriile homosexuale", a scris atunci Folau pe Twitter.

Crescut intr-o familie cu principii crestine de influenta mormona, Israel Folau si toti ai lui au aderat in 2011 la Adunarile lui Dumnezeu, un grup de 140 de biserici nationale penticostale.

De aici si pozitiile sportivului care intra in coliziune directa cu filozofia corectitudinii politice.

In martie anul acesta Israel Folau a semnat pe patru ani cu echipa Waratahs, una dintre cele mai importante formatii de Rugby Union din emisfera sudica, dar ramane de vazut daca isi va putea duce la bun sfarsit contractul.

Un editorialist de la Sydney Morning Herald a scris ca Israel Folau trebuie concediat "urgent si fara discutii de peste tot" cel putin pana se delimiteaza de convingerile sale crestine!

O atitudine cel putin curioasa care vine dintr-o parte a lumii ce se vrea "deschisa la minte", dar care ridica ingrijoratoare semne de intrebare cu privire la nivelul de toleranta al celor care se doresc "apostolii tolerantei" in minunata lume noua.



Minunata lume noua! Jucator australian de rugby pus la colt pentru convingerile sale crestine