Rugby

Lovitură pentru România? World Rugby indică rejucarea Belgia - Spania

Sursă foto: Arbitrul Vlad Iordăchescu își face magia la Belgia - Spania

România stă cu sufletul la gură pentru a vedea dacă ajunge sau nu la Cupa Mondială de Rugby. Federația Internațională are puterea să dispună rejucarea partidei Belgia - Spania, care i-a dus pe „Stejari” la Mondial și se pare că exact acest lucru vrea să îl facă.

Un comunicat al World Rugby a fost publicat joi seară în presa din Spania. Se afirmă că „brigada de arbitri care a condus meciul nu a fost imparțială în contextul calificării”.

Meciul Belgia - Spania a fost arbitrat de un român care este acuzat că le-a favorizat pe gazde. România avea nevoie de o victorie a Belgiei pentru a ajunge la Mondial,  ceea ce s-a și întâmplat. Un succes al Spaniei ne-ar fi lăsat acasă.

World Rugby a mai afirmat că „am analizat meciul alături de Comitetul de Organizare al Cupei Mondiale și credem că cea mai bună decizie ar fi de rejucare”.

Decizia nu este doar la World Rugby, ci și la Rugby Europe - forul european condus de Vlad Morariu, cel care a trimis un român (Vlad Iordăchescu) să arbitreze Belgia - Spania. Rugby Europe a amânat constant luarea unei decizii în acest sens, la ședințele legate de meciul în cauză lipsind mereu cvorumul. 

Cu toate acestea, World Rugby face presiuni. 

Între timp, spaniolii spumegă constant și așteaptă o decizie. Nici un meci de rugby nu a mai fost rejucat până acum pentru un posibil arbitraj defectuos. S-au întors rezultate în rugby doar pentru folosirea unor jucători neeligibili.



Lovitură pentru România? World Rugby indică rejucarea Belgia - Spania