Rugby

MINUT cu MINUT Romania-Canada intr-un meci test la Bucuresti

Am transmis in aceasta pagina, sambata live text de la ora 18:00, meciul test dintre Romania si Canada. Partida a fost gazduita de arena Arcul de Triumf din Bucuresti si arbitrata de un japonez, Shuhei Kubo.

FINAL Romania-Canada 21-16

Min.80 - Avem repunerea intr-o gramada ordonata la centrul terenului. Este ultima faza a meciului. Scoatem mingea din gramada si Vlaicu o trimite in afara terenului. Am castigat!

Min.76 - Stejarii duc mingea in 22-ul advers si imping spectaculos cu mingea intr-un mol rulant, insa purtatorul de balon nu a eliberat mingea si Canada va avea repunerea intr-o gramada ordonata.

Min.74 - De aceasta data nu mai scapam de eseu si canadienii culca mingea in terenul nostru de tinta prin rezerva Philip Mack. Incercarea este transformata si ne asteapta cinci minute infernale la 21-16.

Min.67 - Ne aparam eroic in apropierea butului nostru si arbitru fluiera impotriva canadienilor. Acestia nu au eliberat balonul intr-un mol si vom avea repunerea intr-o gramada ordinata la cinci metri. Timpul trece in favoarea noastra.

Min.63 - Moment de fixare la cinci metri de terenul de tinta canadian. Arbitrul fluiera o infractiune comisa acolo si canadienii muta jocul la centrul terenului, unde vor avea repunerea in margine.

Min.61 - Canada reduce din diferenta prin acelasi numar 9, Gordon McRorie. Romania conduce 21-9.

Min.55 - Vlaicu transforma si duce scorul la 21-6, cea mai mare diferenta inregistrata vreodata in istoria confruntarilor cu Canada, istorie inceputa in 1991 cu o infrangere la Toulouse, scor 11-19.

Min.54 - Arbitrul opreste meciul pentru un offside pe atacul nostru. Vom avea lovitura de pedeapsa, dupa ce un jucator canadian va fi primit ingrijiri medicale la nivelul terenului. A fost o actiune de forta a stejarilor, cu spargeri succesive din partea lui Dumitru si apoi Vlaicu.

Min.49 - Dupa minute bune de fixare la cinci metri de terenul nostru de tinta vine si eroarea canadienilor. A fost un inainte foarte bine vazut de arbitru si vom avea repunerea intr-o gramada ordonata.

Min.45 - Recuperam repede balonul si scapam cu fata curata dintr-o situatie delicata. Surugiu suteaza un balon scos dintr-o gramada si trimite direct in margine.

Min.43 - Lovitura de pedeapsa pe care canadienii o joaca in margine. Tot ei vor avea repunerea si echipa noastra se vede pusa sub o mare presiune.

19:05 S-a reluat meciul de pe stadionul Arcul de Triumf.

Min.40+2 - Canadienii recupereaza balonul si obtine la randul lor o lovitura de pedeapsa la peste 50 de metri. Incearca Conor Trainor, directia e buna, insa distanta e prea mare si prima parte se incheie cu echipa noastra in avantaj, scor 18-6.

Min.40 - Jucam in margine o lovitura de pedeapsa in ultimul minut al primei reprize si vom avea repunere din margine in 22-ul canadian.

Min.32 - Vlaicu transforma o lovitura de pedeapsa din pozitie centrala si majoreaza avantajul echipei noastre la 18-6.

Min.24 - ESEU Romania prin Dumitru dupa un carlig foarte frumos trimis de Surugiu dintr-o gramada spontana. Aripa noastra patrunde in mare viteza si culca balonul la colt pentru 15-6. Vlaicu trimite din nou in but, de aceasta data in cel din dreapta.

Min.22 - Conor Trainor intercepteaza un balon aerian si scapa singur spre buturile noastre reusind sa culce balonul chiar sub buturi. Arbitrul solicita proba video pentru validare si in urma acesteia eseul este invalidat pentru un offside. Scapam cu fata curata dupa o faza limita. Scorul ramane 10-6.

Min.18 - Vlaicu incearca transformarea unei lovituri de pedeapsa de la aproape 50 de metri. Sutul are inaltime, directia este buna, dar mingea intalneste butul din dreapta!

Min.15 - Canada reduce din diferenta prin McRoarie, jucator care transforma a doua lovitura de pedeapsa in acest meci (10-6).

Min.11 - Romania ramane in presiune si incearca sa profite de forta pachetului de inaintare. Mingea este scoasa pe trei sferturi si Vlaicu aduce eseul (8-3). Acelasi Vlaicu transforma incercarea si adauga alte doua puncte pe tabela.

Min.8 - Patrundere in forta a lui Ionut Dumitru dupa o actiune pe trei sferturi. Jucatorul nostru ajunge cu mingea in terenul de tinta advers si este nevoie de arbitraj video. Nu este validat eseul si meciul va fi reluat cu o gramada la cinci metri cu introducerea noastra.

Min.4 - Romania porneste la atac si obtine lovitura de pedeapsa in 22-ul advers. Pozitia centrala este floare la ureche pentru Florin Vlaicu, jucator care ajunge la 49 de puncte marcate impotriva Canadei (3-3).

Min.1 - Lovitura de pedeapsa impotriva echipei Romaniei dupa doar 42 de secunde. Canadienii incearca transformarea si o reusesc prin Gordon McRorie (0-3).

18:02 Incepe meciul cu echipa Canadei in posesie.

17:57 Cele doua echipe patrund pe teren in aplauzele suporterilor prezenti in tribune.

Romania conduce Canada la intalniri directe, cu 4-2. Ultima disputa a fost una de poveste, "stejarii" castigand meciul de la Cupa Mondiala din 2015, cu 17-15, dupa ce canadienii au avut 15-0 pe tabela. Romania a reusit atunci cea mai importanta revenire din istoria Cupei Mondiale.

[news-116014]

Vedeti mai jos echipele aliniate de cei doi antrenori:

Romania: 1. Mihaita Lazar(Castres),2. Eugen Capatana(Timisoara Saracens),3. Alexandru Tarus (Beziers), 4. Johannes Van Heerden(Stiinta Baia Mare), 5. Marius Antonescu(Tarbes),6. Viorel Lucaci(Steaua Bucuresti),7. Stelian Burcea (Timisoara Saracens) (C),8. Andrei Gorcioaia(Valence d’Agen), 9. Florin Surugiu(Steaua Bucuresti),10. Florin Vlaicu(Steaua Bucuresti),11. Ionut Dumitru (Steaua Bucuresti),12. Vladut Popa(Timisoara Saracens),13. Jack Umaga(Timisoara Saracens), 14. Fonovai Tangimana(Timisoara Saracens),15. Catalin Fercu(Timisoara Saracens)

Rezerve:16. Andrei Radoi(Timisoara Saracens),17. Ionel Badiu(Carcassonne),18. Alexandru Gordas(Steaua Bucuresti),19. Valentin Poparlan(Timisoara Saracens),20. Cristian Chirica(Stiinta Baia Mare),21. Valentin Calafeteanu(Timisoara Saracens),22. Nicolas Onutu(La Voulte-Valence), 23. Stephen Shennan(Timisoara Saracens)

Canada: 1.Djustice Sears-Duru(Glasgow Warriors), 2.Raymond Barkwill(Castaway Wanderers), 3.Jake Ilnicki(Manawatu Turbos), 4.Brett Beukeboom(Cornish Pirates), 5.Evan Olmstead(Newcastle Falcons), 6.Kyle Baillie(Westshore RFC), 7.Matthew Heaton(Darlington Mowden Park), 8.Admir Cejanovic (Burnaby Lake RFC), 9.Gordon McRorie(UBC Old Boys Eavens), 10.Connor Braid(James Bay AA), 11.Taylor Paris(Agen), 12.Benjamin Lesage(UBC Thunderbirds), 13.Conor Trainor(RC Vannes), 14.DTH Van der Merwe(Scarlets)(C), 15.Matthew Evans(Cornish Pirates)

Rezerve: 16.Eric Howard(Brantford Harlequins), 17.Robert Brouwer(Lindsay RFC), 18.Ryan Kotlewski(Westshore RFC), 19.Connor Keys(UVIC Vikes), 20.Clayton Panga (Westshore RFC), 21.Philip Mack (James Bay AA), 22.Pat Parfrey (James Bay AA), 23.Ciaran Hearn (London Irish)



MINUT cu MINUT Romania-Canada intr-un meci test la Bucuresti