Rugby

Romania pierde finala IRB Nations Cup

Disputata pe Stadionul National Arcul de Triumf partida care a decis castigatoarea editiei 2014 a IRB Nations Cup a revenit echipei Emerging Ireland care a invins Romania cu rezultatul de 31-10.

 

Inca din primul minut al jocului irlandezii au preluat initiativa si un atac periculos se putea finalize in ternul nostrum de tinta balonul insa nu a ajuns lan Keatley fiind amanat astfel momnetul deschiderii scorului.

Nu pentru multa vreme insa pentru ca verzii au beneficiat de o lovitura de pedeapsa pe care Ian Keatley nu a ezitat sa o joace la but si astfel din minutul 2 Emerging Ireland a modificat tabela de marcaj punand presiune asupra Stejarilor.

Replica echipei noastre a venit reprede si dupa ce am reusit sa ne fixam adversarii in propriul teren prin gramezi spontane si moluri balonul a ajuns la Florin Vlaicu care a egalat dintr-un dropgol.

Initiativa a trecut cand o partea cand de cealalta pe greseala noastra irlandezii beneficiind de o penalitate ratata de Ian Keatley apoi Florin Vlaicu nu a nimerit butul lovitura de pedeapsa fiind insa de la 40 de metri lateral stanga.

Primul eseu al partidei s-a consemnat in minutul 30 atunci cand dupa ce Florin Vlaicu a stopat in extremis o actiune a lui Craig Gilory, a venit o presiune constanta a inaitarii irlanezilor Dominic Ryan gasind bresa din defensiva ehipei noastre. Ian Keatley a transformat iar Emerging Ireland s-a desprins la 10-3.

Reusita a dat aripi elevilor lui Dan McFaraland care dupa numai doua minute au initiat un atac prin Paul Marshall incursiunea acestuia fiind finalizata in terenul nostru de tinta de Craig Gilroy,incercarea fiind transformata de Ian Keatley.

Finalul de repreiza ne apartine si jucand in superioritate numerica, dupa ce Johne Murphy a primit cartonas galben, incercam dar fara success sa inscriem puncte si astfel la pauza Emerging Irlenad a intrat cu un avavntaj de 17-3.

Repriza a doua a inceput cu Robin Copeland suprinzand apararea noastra si dupa o cursa solitara inchizatorul irlandezilor a marcat a treia incercare a partidei, transformarea lui Ian Ketley marind ecartul la o diferenta de 19 puncte in favoarea insularilor.

Pana la mijlocul mitanului secund jocul s-a echilibrat Stejarii incercand sa revina in ciuda faptului ca am evoluat in inferitoritate numerica dupa ce Gabriel Conache a primit cartonas galben, Florin Surugiu avand o incursiune personala de toata frumusetea insa fara rezultat pe tabela de marcaj.

Finalul a fost electrizant, Dave Foley a primit cartonas galben iar dupa o actiune in care Gabriel Conache s-a pripit la cinci metri de terenul de tinta a venit un eseu de penalizare sub presiunea constanata a inainatrii noastre. Din pozitie usoara Florin Vlaicu a transformat rezultatul devenind 24-10.

La ultima faza a partidei Andrew Conway a scapat spre eseu fiind blocat neregulmentar si astfel Emerging Ireland a beneiciat de un eseu de penalizare transformat de Ian Keatley care a stability rezultatul final : Emerging Ireland-Romania 31-10.

Cu acest succes Emerging Ireland a castigat in premiera IRB Nations Cup dupa trei victorii obtinute, toate cu punct bonus ofensiv, in acelasi timp Robin Copeland fiind desemnat cel mai valoros jucator la competitiei.

Sursa: FRR

FINAL Romania - Irlanda 10-31

Final de partida.

Min.80 - La ultima faza a meciului irlandezii ne surprind cu un contraatac fulgerator si primesc la randul lor un eseu de penalizare. Transformarea acestuia pune capat intalnirii si turneului.

Min.77 - Dupa aproape 20 de minute de atacuri prelungite in jumatatea adversa, Stejarii sunt recompensati cu un eseu de penalizare.

Min.47 - Inca un eseu reusit de irlandezi si scorul capata proportii ingrijoratoare pentru Stejari (3-24).

20:00 S-a reluat jocul de la 17-3 in favoarea irlandezilor.

Min.30 - Din pacate scapam jocul din mana si Irlanda reuseste un nou eseu la capatul unei faze in mare viteza pe trei sferturi.

Min. 28 - Ce eroare comitem la repunerea din margine. Mingea este pierduta in spatele tusei, irlandezii au recuperat si au patruns in forta cu pachetul de inaintare pana la incercare.

Min.27 - Interventie decisiva a lui Vlaicu in 22-ul nostru, unde a scos un irlandez in margine in postura de ultim aparator. Fara acest placaj oaspetii ar fi scapat spre eseu. 

Min.16 - Este randul lui Vlaicu sa rateze acum o lovitura de pedeapsa din pozitie ideala. Sutul acestuia nu a avut forta necesara sa treaca printre bete.

Min.12 - Keatley nu mai gaseste drumul spre buturile noastre si rateaza o lovitura de pedeapsa de la limita 22-ul Stejarilor.

Min.8 - Stejarii reusesc egalarea printr-o lovitura de picior cazuta din partea lui Florin Vlaicu. Mingea a fost scoasa excelent acolo in centru dupa o gramada spontanta in care ai nostri au avut posesia.

Min.5 - Irlandezii deschid scorul printr-o lovitura de pedeapsa transformata de Ian Keatley.

19:03 A inceput meciul.

Romania a invins pana acum Uruguay si Rusia, in doua meciuri care au fost de asemenea live text pe onlinesport.ro

La randul lor irlandezii au doua victorii, iar meciul de duminica seara se va disputa cu trofeul pe masa.



Romania pierde finala IRB Nations Cup