Rugby

Romania invinge Spania in Rugby Europe Championship. Meci greu pentru Stejari

Sursă foto: https://twitter.com/rugby_europe

Nationala de rugby a Romaniei a sustinut, sambata, primul meci pe teren propriu in actuala editie a Rugby Europe Championship, competitie care conteaza pentru calificarea la Cupa Mondiala.

FINAL Romania - Spania 22-16


Romania obtine a doua victorie in actuala editie a Rugby Europe Championship. Am invins Spania la a 39-a confruntare directa, iebericii ramanand fara victorie pe terenul nostru.

Spania ne-a condus cu 13-6 imediat dupa pauza, cand ibericii au reusit singurul lor eseu.

Stejarii au avut doua eseuri, prin Capatana si Melinte, iar Vlaicu a fost din nou la datorie aducand puncte importante pe tabela.

Peste o saptamana urmeaza confruntarea traditionala cu Georgia, adversarul nostru cel mai puternic cand se va pune in joc si Cupa Antim Ivireanul.

Georgia a invins Rusia in deplasare, cu 23-6, si are trei victorii din tot atatea meciuri disputate inaintea confruntarii cu Romania.


Min.80 - Ne aparam fabulos in fata Spaniei la cativa metri de terenul nostru de tinta. Vine greseala adversarilor si vom avea repunere intr-o gramada ordonata la cinci metri. Pastram posesia, castigam meciul!

Min.75 - Cojocaru incaseaza un cartonas galben si este trimis in afara jocului. Spania ne preseaza puternic in propriul nostru teren de cinci metri.

Min.70 - ESEU Romania! Aripa Melinte scapa pe dreapta si se opreste la colt in terenul de tinta advers. Romania avea nevoie ca de aer de aceasta incercare. Vlaicu rateaza transformarea de doua puncte. Directia a fost buna, dar n-a avut forta pentru a trece printre buturi. Ramane 22-16 pentru Romania.

Min.68 - Ordas inscrie trei puncte din lovitura de pedeapsa. Scorul se strange la 17-16 si meciul ramane in cumpana.

Min.62 - Spania ramane zece minute in inferioritate numerica. Rouet primeste cartonas galben si este eliminat temporar.

Min.59 - ESEUreusit de Romania prin Capatana! Stejarii trec in premiera la conducere in acest meci (17-13).

Min.53 - Vlaicu reduce diferenta la un singur punct (12-13) dupa transformarea unei lovituri de pedeapsa.

Min.44 - Mutam rapid jocul in jumatatea adversa si obtinem o lovitura de pedeapsa pe care Vlaicu o transforma in trei puncte pe tabela (9-13).

Min.42 - Inceput de cosmar pentru Romania. Eseu al Spaniei prin Guillaume Rouet transformat din fata buturilor de Ordas. Scorul devine 13-6 in favoarea ibericilor.

Min.40 - La ultima faza a primei reprize nu reusim sa-i impingem pe spanioli in terenul de tinta si ne multumim cu trei puncte aduse de Vlaicu prin lovitura de pedeapsa.

Min.33 - Manuel Ordas pune alte trei puncte pe tabela in dreptul Spaniei. Totul a pornit de la o eroare comisa de Stejari la o gramada ordonata cu introducerea noastra. Linia noastra intai a prabusit gramada pe introducerea lui Surugiu, spaniolii au primit lovitura de pedeapsa pe care au jucat-o in margine aducand jocul in terenul de cinci metri. O noua eroare comisa a dus la lovitura de pedeapsa transformata de Ordas.

Min.23 - Florin Vlaicu aduce egalarea pentru Romania dintr-o lovitura de pedeapsa dupa un moment de fixare din partea Stejarilor.

Min.9 - Spania deschide scorul printr-o lovitura de pedeapsa transformata de Manuel Ordas. Un inceput ezitant de partida pentru Stejari.

15:00 Arbitrul din Georgia fluiera startul meciului.


"Stejarii" au debutat in noul sezon cu o infrangere in Rusia, scor 13-18.

In a doua partida, Romania a invins Portugalia in deplasare, cu 28-27, dupa un eseu transformat la ultima faza a meciului.

Meciul cu Spania va fi al 39-lea in istoria intalnirilor directe.

Romania a castigat de 34 de ori, in timp ce Spania s-a impus doar de patru ori, in 1992, 2012,2018 și 2019.

Spania ne-a invins cu 21-18. De atunci a mai fost o intalnire castigata de Romania pe teren propriu, in 20 februarie 2020, cu 24-7.

In actuala editie de Rugby Europe Championship echipa Spaniei a invins Portugalia pe teren propriu, cu 25-11, si a pierdut cu Georgia, de asemenea acasa, cu 19-25.

Echipa Romaniei la meciul cu Spania arata in felul urmator:

1. Alexandru Savin (CSA Steaua), 2. Eugen Căpățînă (SCM Timișoara), 3. Alexandru Țăruș (Zebre Rugby), 4. Marius Antonescu (Bourg en Bresse), 5. Adrian Moțoc (RC Massy), 6. Johan Van Heerden (CS Dinamo), 7. Vlad Neculau (SCM Timișoara), 8. Andre Gorin (Bourgoin) (C), 9. Florin Surugiu (CSA Steaua), 10. Daniel Plai (CSA Steaua), 11. Nicolas Onuțu (CS Vienne), 12. Florin Vlaicu (CSA Steaua), 13. Vlăduț Popa (CSA Steaua), 14. Ionuț Dumitru (CSA Steaua), 15. Ionel Melinte (SCM Timișoara)

Rezerve: 16. Ovidiu Cojocaru (CSM Știința Baia Mare), 17. Constantin Pristăviță (CSM Știința Baia Mare), 18. Alexandru Gordaș (Stade Nicois), 19. Marius Iftimiciuc (Perigueux), 20. Cristi Boboc (ACS Tomitanii), 21. Gabriel Rupanu (SCM Timișoara), 22. Tudor Boldor (CSA Steaua), 23. Paul Popoaia (CSM Știința Baia Mare)

Antrenor principal: Andrew Robinson.

Spania va raspunde cu urmatorul "15":

Clasamentul din Rugby Europe Championship:Romania invinge Spania in Rugby Europe Championship. Meci greu pentru Stejari