Rugby

Romania bate Rusia si este la un pas de trofeul IRB Nations Cup

Echipa nationala de rugby a Romaniei a invins echipa Rusiei, miercuri seara, in Cupa Natiunilor, cu 20-18, desi in minutul 70 "stejarii" erau condusi cu 18-6.

Dupa o partida mult mai dificila decat se anunta, Stejarii, gratie unui joc foarte bun pe inaintare in ultimul de sfert de ora, au reusit sa invinga Rusia in a doua etapa a IRB Nations Cup.

Partida dintre Romania si Rusia a inceput cu ambele echipe avand in primul XV modificari fata de prima etapa, acest lucru avantajand evident ursii, care de la primul fluier al arbitrlui au aratat ca sunt dispusi sa joace la victorie.

Stejarii au inceput prin a-si masa adversarul in propria jumatate de teren si, dupa mai multe incercari de a strapunge defensiva adversa, Voytov a primit cartonas galben, iar Vlaicu a inscris primele puncte din lovitura de pedeapsa depasindu-l pe italianul Luciano Orquera in clasamentul all-time al marcatorilor competitiei.

Bucuria reusitei personale a lui Vlaicu a fost de scurta durata, pentru ca rusii au inceput sa joace tot mai curajos, iar dupa ce Gysin a ratat o lovitura de pedeapsa in minutul 15, acelasi mijlocas la deschidere a egalat trimitand balonul printre barele butului nostru.

In continuare incercam sa preluam controlul jocului dar fie greselile individuale, fie apararea buna a oaspetilor mentin tabela de marcaj intacta pana in minutul 32. Atunci, la prima amenintare reala a terenului nostru de tinta, Temnov inscrie un eseu transformat de Gysin si ursii trec in avantaj, rezultat 10-3.

Pana la pauza Stejarii nu reusesc decat sa reduca din ecartul adversarilor, Vlaicu a concretizat o lovitura de pedeapsa si astfel, dupa primele 40 de minute ale jocului, Rusia conducea cu 10-6.

Repriza secunda incepe cu un cartonas galben vazut de Igretsov dar, in ciuda inferioritatii numerice, tot Rusia a reusit sa modifice tabela de marcaj, Gysin din lovitura de pedeapsa marind avantajul echipei sale la 13-6.

Au urmat momente deosebit de grele pentru Stejari pentru ca intr-un interval de numai doua minute Poparlan si Lucaci au fost sanctionati cu cate un cartonas galben si astfel ursii au marcat cel de-al doilea eseu prin Ostroushko dupa un atac pe treisferturi.

Gysin a ratat transformarea insa in minutul 53 Rusia a reusit sa se desprinda la o diferanta de 12 puncte ceea ce i-a obligat pe Stejari sa joace totul pe cartea atacului in tentativa marcarii a doua eseuri care sa intoarca soarta partidei.

Dupa un contra-atac a lui Vlaicu baietii nostri au mutat jocul in 22-ul adversarilor. Au urmat mai multe moluri si pick-and-go-uri pentru ca in minutul 66, sub presiunea gramezii noastre, rusii sa cedeze, arbitrul dictand eseu de penalizare.

Vlaicu a transformat si asediul Stejarilor a continuat mai ales ca Tsnobiladze si-a lasat echipa in inferioritate primind si el cartonas galben, asaltul inaintarii noastre mai facand o victima in randul adversarilor, Gresev fiind trimis si el pentru zece minute pe banca pedepselor.

Incununarea efortului inaintarii noastre a venit in minutul 76 cand, dupa o gramada ordonata, rusii au cedat din nou, eseul de penalizare permitandu-i lui Vlaicu ca din pozitie centrala sa inscrie cele doua puncte ale victoriei.

Stejarii s-au impus cu rezultatul de 20-18 in fata Rusiei, acumuland opt puncte in clasament, ultima etapa in care vor intalni Emerging Ireland fiind decisiva pentru stabilirea castigatoarei IRB Nations Cup editia 2014.

Sursa: FRR

FINAL Romania - Rusia 20-18

Se incheie meciul de pe Arcul de Triumf cu victoria echipei Romaniei, scor 20-18. Rusii nu inteleg nimic si contesta ca la fotbal deciziile arbitrului canadian care a oficiat la centru.

Min.78 - Final nebun de partida. Un nou eseu reusit de Romania si scorul devine 18-18, iar Vlaicu aduce alte doua puncte prin care Romania preia conducerea din nou (20-18).

Min. 68 - Eseu de penalizare acordat pentru nationala Romaniei si scorul se strange la 13-18.

Min.53 - Rusia izbuteste al doilea eseu al meciului in conditiile in care Romania evolueaza in dubla inferioritate numerica.

Min.47 - Gaysin aduce alte trei puncte pentru Rusia din lovitura de pedeapsa (6-13).

19:58 A inceput repriza a doua.

Min.38 - Vlaicu reduce din diferenta dintr-o lovitura de pedeapsa (6-10).

Min.34 - Eseu transformat reusit de rusi si scorul devine 3-10.

Min.32 - Rusii preseaza puternic in terenul nostru si sunt doar la cativa centimetri de eseu. Arbitrul opreste jocul pentru a solicita cercetarea probei video.

Min.22 - Ramil Gaysin gaseste spatiul printre buturile noastre de pe linia de 22 si Rusia egaleaza scorul din lovigura de pedeapsa (3-3).

Min.15 - Lovitura de pedeapsa de la 40 de metri ratata de rusi. Scorul ramane 3-0 pentru Romania.

Min.9 - Deschidere de scor. Vlaicu aduce primele trei puncte din lovitura de pedeapsa si devine cel mai bun marcator din IRB Nations Cup.

Min.8 - Stejarii s-au legat intr-un mol rulant oprit neregulamentar. Mai mult decat atat, Voytov de la rusi a primit cartonasul galben si vom avea zece minute de superioritate numerica.

Min.6 - Lovitura de pedeapsa pentru Romania. Florin Vlaicu trimite in margine, de unde Stejarii vor avea repunerea la doar cinci metri de terenul de tinta advers.

19:02 Rusia are lovitura de inceput.

19:00 Cele doua echipe au iesit pe teren si se intoneaza imnurile de stat ale Rusiei si Romaniei.

INFO: Romania a invins Rusia in acest an, in deplasare, intr-o partida din Cupa Europeana a Natiunilor, cu 34-3. Ultimul succes al Ursilor in fata Stejarilor dateaza din 2009, cand a fost un 28-19 pentru rusi la Bucuresti in CEN.



Romania bate Rusia si este la un pas de trofeul IRB Nations Cup