Rugby

Romania a tinut piept Argentinei la inaugurarea stadionului Arcul de Triumf

Sursă foto: https://twitter.com/RugbyRomania

Nationala de rugby a Romaniei a intalnit puternica echipa a Argentinei, sambata, de la 21:00, in partida care a marcat inaugurarea noului stadion Arcul de Triumf.

Romania a deschis scorul prin Melinte dintr-o lovitura de pedeapsa si a condus pentru a doua oara la 6-5.

Argentina ne-a marcat trei eseuri pana la pauza si Pumele au intrat in avantaj la cabine, scor 17-9.

Stejarii au inceput in forta partea secunda si au pus opt puncte pe tabela restabilind egalitatea (17-17).

Am rezistat pana spre finalul meciului, cand Pumele au reusit eseul in minutul 74, in conditii de superioritate numerica.

Ultimele minute ne-a gasit la cinci metri de terenul de tinta advers aproape de un eseu prin care am fi putut obtine un egal istoric.

Astfel, Argentina bifeaza a 9-a victorie din tot atatea meciuri cu Romania, dar impresia generala este ca nu ne-am facut de ras si putem spune ca am iesit cu fruntea sus din teren.

FINAL Romania - Argentina 17-24

  • 4.042 de spectatori prezenti la meci

Min.80 - Din pacate pierdem posesia si sansa unui eseu care ne-ar fi adus la egalitate pe tabela. Argentina joaca in margine.

Min.78 - Argentina il pierde pe Bertranou, cartonas galben. Jucam in margine de unde vom avea repunerea la 5 metri de terenul de tinta advers.

Min.77 - Lovitura de pedeapsa pentru Romania jucata in margine. Vom avea repunerea.

Min.73 - Eseu la centru reusit de argentinieni dupa o faza rapida pornita din propria lor jumatate de teren.

Min.68 - Marius Antonescu primeste cartonasul galben si vom evolua in urmatoarele 10 minute cu un jucator mai putin. Scapam insa dintr-o presiune puternica a Pumelor si trimitem mingea in margine aproape de centrul terenului.

Min.61 - Lovitua de pedepsa pentru Romania dupa un balon scapat inainte de argentinieni. Melinte aduce transformarea cu sansa. Balonul a lovit unul dintre bete.

Min.56 - Argentinienii pornesc vijelios spre butul nostru, dar comit un inainte si vom avea repunerea intr-o noua gramada ordonata.

Min.55 - Prima linie a Romaniei prebuseste gramada si Argentina va avea repunerea intr-o noua gramada ordonata la cinci metri de terenul nostru de tinta.

Min.51 - Repunem mingea in gramada ordonata si obtinem lovitura de pedepsa, dupa ce prima linie a Pumelor s-a rasucit neregulamentar.

Min.47 - ESEU Romania dupa ce ne-am legat intr-un mol rulant. Melinte rateaza transformarea pentru doua puncte. Ramane 14-17!

Min.45 Actiune prelungita de atac a Stejarilor. Se flueira un inainte, dar arbitrul revine la o infractiune anterioara si dicteaza lovitura de pedeapsa pentru Romania. Se trimite in margine de unde vom avea repunerea pe linia de 5 metri.

22:03 Arbitrul francez Mathieu Raynal fluiera startul partii secunde.

21:47 Pauza intre Romania si Argentina pe noul stadion Arcul de Triumf. Trei eseuri reusite de Pume in primul mitan. Romania a avut patru lovituri de pedeapsa, dintre care a transformat trei prin acelasi jucator, Melinte.


Min.36 - Argentina e net superioara pe pachetul de inaintare. Eseu de penalizare impotriva echipei Romaniei si Chirica vede cartonasul galben. Vom juca in inferioritate numerica in urmatoarele zece minute.

Min.34 - Repunere din margine a argentinieilor. Reusim sa recuperam balonul si sa-l scoatem in afara terenului. Va fi gramada cu repunerea Pumelor la 5 metri.

Min.31 - Melinte aduce alte trei puncte pentru Romania. O lovitura de pedeapsa de la 45 de metri usor lateral dreapta. Se strange scorul la 9-10.

Min.24 - Argentina reuseste al doilea eseu dupa o faza rapida de atac. Cordero a culcat balonul in terenul nostru de tinta langa fanionul de colt. Sanchez rateza din nou transformarea (6-10).

Min.22 - Revenim la conducere pe tabela (6-5), dupa ce Melinte a transformat o lovitura de pedeapsa din pozitie centrala.

Min.14 - Eseu la colt reusit de argentinieni prin Bruni. Astfel, Argentina preia conducerea pe tabela. Sanchez rateaza transformarea si ramane 3-5.

Min.12 - O noua lovitura de pedeapsa pentru Stejari. Acelasi Melinte transforma si rateaza de putin cele trei puncte.

Min.4 - Romania marcheaza primele puncte pe stadionul Arcul de Triumf prin Ionel Melinte dintr-o lovitura de pedeapsa.

21:01 A inceput meciul de pe noul stadion Arcul de Triumf. Stejarii au avut repunerea balonului in joc.


Dupa 15 ani Romania intalneste din nou o formatie din primul esalon intr-un meci test. Ultima oara am jucat cu Scotia pe Murrayfield, “Ciulinii” impunandu-se, cu 48-6.

Romania si Argentina se infrunta pentru prima data dupa un deceniu, ultima confruntare avand loc la Cupa Mondiala gazduita de Noua Zeelanda.

Argentina a invins Noua Zeelanda si a remizat de doua ori cu Australia in 2020, in Tri Nations Series.

Cea mai puternica echipa din America de Sud a mai venit la Bucuresti in anii precedenti cu doua selectionate secunde, Argentina Jaguars si Argentina XV.

De opt ori s-au intalnit pana acum Romania si Argentina, toate partidele fiind castigate de Pume.

O istorie a confruntarilor directe care incepe in anul 1973, cu victoria Argentinei la Buenos Aires, scor 15-9.

Argentina a venit prima data in Romania, in 1992, cand s-a impus la limita, scor 21-18, dupa ce Romania conducea la pauza, cu 8-7.

Ultimele doua confruntari au avut loc la Cupa Mondiala, iar Argentina s-a impus de fiecare data la scor, 50-3 si 43-8.

La meciul din acest an va fi pusa pentru prima data in joc si Cupa Latina, un trofeu care va fi acordat de acum inainte la fiecare intalnire intre Romania si Argentina cu exceptia partidelor de la Cupa Mondiala.

Romania va incepe in urmatoarea formula:

1. Alexandru Savin (CSA Steaua) 2. Eugen Căpățînă (SCM Timișoara), 3. Alexandru Țăruș (Rouen), 4. Florian Roșu (CSM Știința Baia Mare), 5. Adrian Moțoc (Stade Aurillacois), 6. Cristi Chirică (Sporting Club Appameen), 7. Cristi Boboc (ACS Tomitanii), 8. Andre Gorin (Hyères-Carqueiranne-La Crau) C, 9. Gabriel Rupanu (SCM Timișoara), 10. Daniel Plai (CSA Steaua), 11. Nicolas Onuțu (CS Vienne), 12. Alexandru Bucur (CSM Știința Baia Mare), 13. Taylor Gontineac (Rouen), 14. Ionuț Dumitru (CSA Steaua), 15. Ionel Melinte (SCM Timișoara) Rezerve: 16. Florin Bărdașu (CSA Steaua), 17. Ionel Badiu (Valence Romans Drome), 18. Vasile Bălan (CSA Steaua), 19. Marius Antonescu (Bourg en Bresse), 20. Mihai Macovei (Colomiers), 21. Vlad Neculau (SCM Timișoara), 22. Florin Surugiu (CSA Steaua), 23. Robert Neagu (CSA Steaua)

STAFF: Antrenor principal: Andrew Robinson, Antrenori secunzi: Stevie Scott, Sosene Anesi,



Romania a tinut piept Argentinei la inaugurarea stadionului Arcul de Triumf