Rugby

Georgia invinge Romania cu un jucator mai putin in Rugby Europe Championship

Sursă foto: https://www.facebook.com/rugbyromania/

Cu un jucator mai putin pe teren inca din minutul 21, Georgia a obtinut victoria in meciul cu Romania disputat la Tbilisi, in etapa a 4-a din Rugby Europe Championship, scor 28-17.

FINAL Georgia - Romania 28-17

  • Romania a evoluat in superioritate numerica din minutul 21, cand Mamukashvili a primit rosu direct.
  • Georgia a condus 13-7 dupa prima repriza.
  • Doua eseuri in superioritate numerica incasate de Stejari.
  • Este a 15-a victorie pentru Georgia in 25 de meciuri cu Romania.
  • Stejarii au castigat ultima oara cu Lelos in urma cu patru ani.

Min.80 - Georgia inchide meciul in stil de mare echipa, cu drop gol la ultima faza (28-17).

Min.70 - Incasam un nou eseu dupa o faza confuza in jumatatea noastra. Gruzinii au obtinut lovitura de pedeapsa si au jucat rapid la mana pana in margine, unde Tabutsadze a culcat balonul in terenul de tinta. Transformarea eseului este ratata si scorul ramane 25-17.

Min.64 - Gruzinii aduc rapid balonul in 22-ul nostru si obtin lovitura de pedeapsa. Joaca in margine in locul unei transformari, dar intervine arbitrul si decide ca balonul este mort. Inseamna ca posesia revine Stejarilor si Vlaicu suteaza in terenul advers.

Min.61 - Eseu Romania reusit de Capatana. Am jucat ca la carte molul de margine si ne-am dus pana in terenul de tinta advers. Vlaicu transforma incercarea pentru 20-17.

Min.50 - Georgia reuseste al doilea eseu in acest meci dupa o actiune rapida in flancul drept. O faza extrem de rapida care ne-a surprins pe calcaie. Eseul lui Gigashvili este transformat si scorul devine 20-10.

Min.47 - Chiar si cu un om mai putin pe teren, gruzinii continua sa ne puna mari probleme. Se apropie la 5 metri de terenul nostru de tinta, dar pierd posesia dupa repunerea din margine. Sutam mingea in afara terenului la linia de 22.

Min.44 - Vlaicu transforma lovitura de pedeapsa si ne apropiem la 13-10.

Min.42 - Obtinem prima lovitura de pedeapsa a reprizei si jucam in margine. Gruzinii comit o eroare si avem o noua lovitura de pedeapsa pe care alegem sa o transformam.

15:10 Florin Vlaicu, jucator intrat la pauza, repune balonul in joc pentru startul partii secunde.

Min.40 - La ultima faza a reprizei Abzhandadze transforma lovitura de pedeapsa si se intra la cabine cu 13-7 in favoarea Georgiei.

Min.40 - O noua incaierare intre jucatorii celor doua echipe in jumatatea noastra de teren. Totul a pornit de la un placaj intarziat aplicat de Surugiu lui Aprasidze, cei doi mijlocasi la gramada din cele doua echipe. Arbitru merge la margine pentru analiza video a fazei. Scapam doar cu o lovitura de pepdeasa, publicul fluiera decizia arbitrului portughez. Isi doreau cel putin un galben pentru Surugiu.

Min.40 - Gruzinii se apropie amenintator de terenul nostru de tinta, dar se fluiera lovitura de pedeapsa in favoarea Stejarilor pentru o intrare din lateral.

Min.35 - Lovitura de pedeapsa pentru Georgia, dupa ce Surugiu se arunca peste o gramada spontana. Aleg sa transforme, pozitia fiind una favorabila pentru trei puncte sigure. Pana la urma n-au fost chiar asa sigure, Abzhandadze ratand de putin. Ramane 10-7 pentru Georgia.

Min.31 - Cedeaza nervii dupa un balon degajat de Surugiu. Mai multi jucatori se iau acolo de gat si arbitrul opreste cronometrul pentru a vedea ce s-a intamplat. Capitanii sunt chemati la ordine. Totul a plecat de la o impingere a lui Gigauri de catre Motoc.

Min.22 - Jucam loviturea de pedeapsa in margine, apoi castigam repunerea, ne legam intr-un mol rulant si marcam primul nostru eseu. Daniel Plai transforma si ne apropiem pe tabela (10-7).

Min.21 - Placaj inalt facut de Mamukashvili asupra lui Melinte in flanc. Jucatorul nostru primeste ingrijiri medicale, iar arbitrul urmareste reluarile video. Mamukashvili este eliminat cu ROSU direct. Romania va juca in superioritate numerica permanenta pana la finalul partidei.

Min.19 - Tedo Abzhandadze transforma pentru 10-0.

Min.18 - Lovitura de pedeapsa pe care gruzinii aleg sa o joace la bete.

Min.15 - Aducem balonul la limita 22-ul advers, dar pierdem posesia dupa ce nu am eliberat mingea de la sol. Lovitura de pedeapsa pe care Abzhandadze o joaca in margine. Gazdele vor avea repunerea.

Min.14 - Surugiu trimite un balon de urmarire scapat inainte de Todua. Avem repunerea in gramada ordonata.

Min.11 - Obtinem lovitura de pedeapsa dupa prima noastra actiune de atac. Arbitrul a sanctionat un inainte.

Min.10 - Actiune rapida pe trei sferturi a gazdelor. Reusim sa-l scoatem in afara terenului pe purtatorul de balon. Vom repune din margine.

Min.8 - Eseu de penalitate obtinut de gruzini si acestia pun primele puncte pe tabela (7-0).

Min.7 - Alexandru Savin primeste cartonasul galben si este eliminat temporar (10 minute). Gruzinii raman la cativa metri de terenul nostru de tinta si vor avea repunerea intr-o gramada ordonata.

Min. 5 - Gruzinii joaca in margine prima lor lovitura de pedeapsa. Vor avea repunerea in terenul nostru de 5 metri.

14:03 Portughezul Paolo Duarte fluiera startul meciului. Georgia a avut repunerea balonului in joc.

14:00 Vreme superba la Tbilisi, cu cer senin si 10 grade in termometre. Se joaca cu spectatori in tribune.


Romania si Georgia s-au intalnit de 24 de ori pana acum, 14 victorii revenind Lelos si 9 Stejarilor, o intalnire terminandu-se la egalitate, 9-9, in 2013, la Bucuresti.

Georgia s-a impus in ultimele trei meciuri cu Romania: 41-13 in 2020 la Tbilisi, 18-9, in 2019, pe terenul nostru si 25-15 in 2018, de asemenea la Tbilisi.

Ultima victorie a Romaniei dateaza din 19 martie 2017, cand i-am invins pe gruzini la Bucuresti, cu 8-7.

La fiecare intalnire intre cele doua echipe este pusa in joc si Cupa Antim Ivireanul.

Clasamentul in actuala editie de REC:

Echipa României care va întâlni Georgia:
1. Alexandru Savin (CSA Steaua), 2. Ovidiu Cojocaru (CSM Știința Baia Mare), 3. Alexandru Țăruș (Zebre Rugby), 4. Marius Antonescu (Bourg en Bresse), 5. Adrian Moțoc (RC Massy), 6. Cristi Chirica (Sporting Club Appameen) 7. Cristi Boboc (ACS Tomitanii), 8. Andre Gorin (Bourgoin) (C), 9. Florin Surugiu (CSA Steaua), 10. Daniel Plai (CSA Steaua), 11. Nicolas Onuțu (CS Vienne), 12. Tudor Boldor (CSA Steaua), 13. Alexandru Bucur (CSM Știința Baia Mare), 14. Ionuț Dumitru (CSA Steaua), 15. Ionel Melinte (SCM Timișoara)

Rezerve: 16. Eugen Căpățînă (SCM Timișoara), 17. Constantin Pristăviță (CSM Știința Baia Mare), 18. Costel Burțilă (Hyères-Carqueiranne-La Crau),  19. Marius Iftimiciuc (Perigueux), 20. Johan Van Heerden (CS Dinamo), 21. Gabriel Rupanu (SCM Timișoara), 22. Florin Vlaicu (CSA Steaua) 23. Paul Popoaia (CSM Știința Baia Mare)

Antrenor principal: Andrew Robinson.Georgia invinge Romania cu un jucator mai putin in Rugby Europe Championship