Rugby

Noua Zeelanda campioana mondiala la rugby pentru a treia oara in istorie

Ati urmarit in aceasta pagina dupa ora 18:00 meciul Noua Zeelanda-Australia din finala mare a Cupei Mondiale de rugby. Noua Zeelanda a castigat 105 din cele 154 de meciuri disputate impotriva rivalilor din emisfera sudica.

Noua Zeelanda a devenit prima echipa care obtine al treilea titlu mondial din istorie, dupa 1987 (29-9 cu Franta) si 2011 (8-7 tot cu Franta), devenind totodata si prima natiune care izbuteste apararea trofeului Webb Ellis.

All Blacks s-au impus pe merit in fata rivalilor australieni la capatul unui meci in care au izbutit trei eseuri, iar Dan Carter nu a ratat decat doua puncte la ultima sa aparitie in tricoul Noii Zeelande.

Australia a avut o prima repriza modesta, dar Wallabies au revenit in partea secunda si au echilibrat scorul prin doua eseuri reusite de Pocock si Kudriani. La un moment dat diferenta dintre cele doua finaliste a fost de doar patru puncte, iar australienii au presat puternic in minutele de finala pana in 22-ul advers.

O greseala de manuire a balonului a dus la recuperea de catre neozeelandezi si acestia au marcat eseul victoriei dupa o cursa senzationala de peste 40 de metri a lui Barrett.

Pentru Australia aceasta este a doua finala pierduta dupa cea de pe teren propriu in 2003, cand Anglia a devenit prima si pana acum singura echipa din emisfera nordica invingatoare la Cupa Mondiala. Wallabies au cucerit de doua ori trofeul, in 1991 (12-6 in finala cu Anglia) si in 1999 (35-12 in finala cu Franta).

FINAL Noua Zeelanda - Australia 34-17

Min.78 - Un balon pierdut de australieni in 22-ul advers a pus practic capat finalei. All Blacks au iesit pe contraatac si Barrett au culcat balonul in terenul de tinta advers dupa o cursa personala de toata frumusetea. Carter transforma si nu se mai poate intampla nimic (34-17).

Min.70 - Carter reuseste dropgolul de la 30 de metri precum Jonny Wilkinson in finala cu Australia din 2013. All Blacks conduc acum la diferenta de un eseu transformat (24-17).

Min.64 - Al doilea este pentru Australia si finala se incinge cu adevarat. Tevita Kuridrani a adus cele cinci puncte, iar Foley a completat eseul (21-17).

Min.52 - David Pocock inscrie primul eseu al finalei pentru Wallabies si Foley aduce transformarea. Australia revine in meci (21-10).

Min.42 - Cursa senzationala reusita de Ma'a Nonu si acesta nu mai poate fi oprit pana in terenul de tinta australian. Al doilea eseu pentru All Blacks si scorul capata proportii (21-3). Carter rateaza pentru prima data in aceasta finala si scorul ramane 21-3.

19:02 A inceput repriza a doua.

Min.39 - Noua Zeelanda inscrie primul eseu al finalei dupa o actiune pe trei sferturi dusa la bun sfarsit de Milner-Skudder (14-3). Carter reuseste transformarea si All Blacks intra la cabine cu avantaj de zece puncte (16-3).

Min.35 - O noua tentativa de tinta pentru All Blacks dupa un offside comis de australieni. Este cea mai dificila pozitie de pana acum pentru Carter, insa acesta n-are nici cea mai mica dificultate in a transforma (9-3).

Min.25 - Placaj la gat comis asupra lui Carter si All Blacks beneficiaza de o lovitura de pedeasa din pozitie favorabila. Acelasi Carter langa balon si executia este perfecta pentru 6-3 pe tabela.

Min.18 - Moment de presiune din partea All Blacks la cinci metri de terenul de tinta advers. In cele din urma Wallabies recupereaza balonul si acesta este jucat in margine.

Min.14 - Australia raspunde prin Foley tot printr-o lovitura de pedeapsa (3-3). Pana acum un inceput de meci echilibrat si tacticizat, asa cum era de asteptat.

Min.7 - Dan Carter, cel mai bun marcator de puncte din istoria All Blacks la Cupa Mondiala, deschide scorul dintr-o lovitura de pedeapsa (3-0).

18:02 A inceput meciul cu prima repunere apartinand australienilor.



Noua Zeelanda campioana mondiala la rugby pentru a treia oara in istorie