Rugby

Japonia castiga meciul inaugural al Cupei Mondiale

Sursă foto: https://twitter.com/rugbyworldcup

Tara gazda Japonia a debutat cu o victorie concludenta in fata Rusiei, vinerii, in prima partida a Cupei Mondiale din acest an.

Niponii s-au impus in final, cu 30-10, dupa ce la pauza intrasera cu avantaj minim la cabine, scor 12-7.

Rusia, echipa care a luat locul Romaniei la acest turneu final dupa descalificarea dictata impotriva Stejarilor pentru folosirea incorecta a tongalezului Sione Faka’osilea, a inceput mai bine meciul de la Tokyo reusind deschiderea scorului dupa doar patru minute.

Kirill Golosnitskiy a culcat balonul in terenul de tinta japonez si Yuri Kushnarev a adus punctele bonus din transformarea celui mai rapid eseu din istoria partidelor de deschidere la Cupa Mondiala.

Japonia a revenit pe tabela dupa doar sapte minute prin incercearea reusita de Kotaro Matsushima, jucator care avea sa intre si el in istorie prin cele trei eseuri marcate.

Niciodata pana acum la o partida inaugurala un jucator n-a mai reusit hattrick-ul!

Acelasi Matsushima avea sa mai ajunga cu mingea in terenul de tinta advers in minutele 38 si 69, ultima oara dupa un balon degajat gresit de rusi.

Al patrulea eseu japonez a fost adus in minutul 46 de Pieter Labuschagne.

Ultimele puncte ale Rusiei, o echipa care si-a aratat limitele, au fost aduse de Kushnarev in minutul 61 dintr-o lovitura de pedeapsa.

Yu Tamura, mijlocasul la gramada al niponilor, a reusit doua lovituri de pedeapsa in partea secunda, completandu-si punctajul si cu doua transformari de eseu din cele patru tentative.

Competitia intinsa pe durata a sase saptamani continua, sambata, cu trei meciuri dintre cele mai atractive dupa cum urmeaza:

(7:45) Australia – Fiji
(10:15) Franta – Argentina
(12:45) Noua Zeelanda – Africa de Sud.



Japonia castiga meciul inaugural al Cupei Mondiale