Rugby

E oficial! Romania va juca la Cupa Mondiala de rugby in 2023

Sursă foto: https://twitter.com/RugbyRomania

World Rugby a anuntat astazi oficial ca a incheiat toate procedurile legate de apelul Federatiei Spaniole de Rugby in cazul sanctiunilor primite ca urmare a folosirii unui jucator ce nu indeplinea conditiile de eligibilitate, anunta FRR.ro

Comisia de Apel a World Rugby a respins apelul depus de forul iberic de specialitate a fost respins. Decizia Comisiei Independente numite de forul mondial care a analizat cazul ramane neschimbata, precum si sanctiunile impuse de forul mondial. Romania se califica astfel direct la Cupa Mondiala de Rugby din 2023 ce va avea loc in Franta.

Romania va evolua in Grupa B, alaturi de Africa de Sud, Irlanda, Scotia si echipa care se va califica din zona Asia/Pacific 1, urmand sa dispute meciurile la Bordeaux si Lille.

Stejarii vor debuta cu Irlanda pe 9 septembrie, urmand sa intalneasca apoi Africa de Sud pe 17 septembrie, Scotia pe 30 septembrie si echipa calificata ca Asia/Pacific 1 pe 8 octombrie.

"Suntem bucurosi ca Romania a revenit la Cupa Mondiala de Rugby si este in acest moment singura nationala masculina a tarii noastre care participa la un eveniment global. Nu trebuie sa diminuam cu nimic meritul jucatorilor pentru ca ei au dus echipa Romania intr-o pozitie calificabila, sa nu uitam ca in toamna urma sa participam in Franta la turneul de recalificare.

Nu este un cadou pe care il primim, este un loc pe care echipa l-a obtinut prin munca. Eforturile au fost uriase si trebuie sa le multumim jucatorilor, antrenorilor si tuturor cluburilor care au contribuit la aceste meciuri disputate in ultimii ani", a declarat Alin Petrache, presedintele Federatiei Romane de Rugby.



E oficial! Romania va juca la Cupa Mondiala de rugby in 2023