Cupa Mondiala de Rugby 2011

Tara Galilor si Franta vor juca prima semifinala a Cupei Mondiale

Rezultate surpriza in primele doua sferturi de finala programate la editia din acest an a Cupei Mondiale, favoritele Irlanda si Anglia parasind competitia dupa ce au incheiat neinvinse faza grupelor.
In primul sfert de finala, Tara Galilor a invins Irlanda cu 22-10, urmand a intalni Franta, care a trimis acasa Anglia, dupa 19-12.

Galezii au dominat inceputul meciului si au reusit primul eseu dupa doar trei minute. Shane Williams a culcat balonul in terenul de tinta irlandez.

Verzii au revenit in minutul 24 prin Ronald O'Gara, cre a transformat o lovitura de pedeapsa, reducand scorul la 7-3 in favoarea galezilor.

Diferenta de sapte puncte a fost refacuta dupa doar cinci minute, cand Leigh Halfpenny a transformat magistral o lovitura de pedeapsa de la peste 50 de metri.

Acesta avea sa fie de altfel si scorul pauzei, pentru ca la reluarea, in minutul 45, irlandezii sa marcheze primul lor eseu prin Keith Earls.

Irlandezii s-au apropiat la 8-10 pe tabela, dar galezii si-au pastrat cumpatul si au marcat o noua incercare in minutul 51 prin Mike Phillips.

Jonathan Davies a incheiat socotelile in minutul 63 printr-un eseu transformat de Rhys Priestland si Tara Galilor a obtinut a doua calificare in semifinalele Cupei Mondiale dupa editia inaugurala din 1987.

Aceasta a fost a 64-a victorie galeza in fata irlandezilor in 117 meciuri disputate de-a lungul istoriei.

In celalalt sfert de finala al zilei, Franta a invins Anglia dupa un joc aproape de perfectiune.

Dimitri Yachvili a pus primele puncte pe tabela in dreptul cocosilor galici in debut, pentru ca fundasii Vincent Clers si Maxime Medard sa marcheze cele doua eseuri care au dus scorul la un neverosimil 19-0 in minutul 30.

Englezii s-au trezit ca dintr-un vis urat in partea secunda si au marcat primele puncte in minutul 54 prin fundasul Ben Foden.

Eseul acestuia a fost transformat de Jonny Wilkinson, dar englezii mai aveau nevoie de inca doua incercari.

Prima dintre acestea a venit in minutul 76, cand Mark Cueto a culcat la limita balonul in terenul advers de tinta.

Pana la reusita englezilor, Francois Trinh-Duc a reusit un drop gol prin care practic Franta a incheiat socotelile, calificandu-se pentru a cincea oara consecutiv in semifinalele Cupei Mondiale.

Tara Galilor si Franta se vor intalni in meci direct pe 15 octombrie pentru un loc in marea finala.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Tara Galilor si Franta vor juca prima semifinala a Cupei Mondiale