Cupa Mondiala de Rugby 2011

Galezii au luat foc dupa infrangerea cu Franta

Antrenorul reprezentativei de rugby a Tarii Galilor, Warren Gatland, a criticat excluderea capitanului Sam Warburton în minutul 18 al semifinalei cu Franta, pierduta cu scorul de 8-9, la Cupa Mondiala din Noua Zeealnda.
"Warburton nu este un jucator violent. De ce sa strici o semifinala de Cupa Mondiala cu un cartonas rosu? Simtim ca sansa acestui meci ne-a fost luata cu acest cartonas rosu", a precizat Warren Gatland, dupa meci.

În semifinala de sâmbata, Franta a jucat în superioritate numerica timp de o ora, dupa eliminarea definitiva a lui Sam Warburton în minutul 18 al partidei, pentru un placaj periculos, "de tip catedrala", la francezul Vincent Clerc. Jucatorul galez l-a ridicat pe francez si l-a facut pe acesta sa cada în cot.

"L-a ridicat, însa asta se sanctioneaza cu un cartonas galben, însa nu l-a izbit la sol. Asta înseamna ca de fiecare data când un jucator este ridicat, la un placaj, se va da cartonas rosu?", a mai spus tehnicianul galez.

La rândul sau, jucatorul Sam Warburton a declarat ca este dezamagit si a precizat ca nu a existat intentie din partea sa.

Galezii conduceau cu scorul de 3-0 în momentul în care Warburton a fost exclus.

De cealalta parte, antrenorul nationalei Frantei, Marc Lievremont, a declarat ca nu-i pasa deloc faptul ca meciul nu a fost unul frumos sau ca galezii ar fi meritat mai mult.

"Va voi spune ceva, nu-mi pasa deloc daca meciul nu a fost unul frumos, ca am avut noroc sau ca galezii ar fi meritat mai mult. Suntem în finala si asta este tot ce conteaza. Daca vom deveni campioni mondiali jucând acelasi rugby, atunci vom fi campioni mondiali jucând acelasi rugby", a mai spus Marc Lievremont.

Reprezentativa de rugby a Frantei s-a calificat în finala Cupei Mondiale din Noua Zeelanda, dupa ce a învins, sâmbata, pe arena Eden Park din Auckland, cu scorul de 9-8 (6-3), selectionata Tarii Galilor. În finala, Franta va întâlni învingatoarea din partida Noua Zeelanda - Australia, care va avea loc duminica.

Mediafax


Galezii au luat foc dupa infrangerea cu Franta