Cupa Mondiala de Rugby 2011

Franta s-a calificat in finala Cupei Mondiale

Nationala de rugby a Frantei a obtinut, sambata, a doua calificare din istorie in finala Cupei mondiale, dupa ce a invins la limita reprezentativa Tarii Galilor, cu scor de 9-8.
Galezii au deschis scorul prin James Hook in minutul 9, dar francezii au restabilit rapid egalitatea prin Morgan Parra.

Momentul decisiv al meciului s-a consumat la jumatatea primei reprize, cand capitanul galez Sam Warburton a primit direct cartonasul rosu pentru un placaj violent aplicat francezului Vincent Clerc.

Acelasi Parra a pus sase puncte pe tabela in dreptul Frantei si astfel cocosii galici s-au desprins la 9-3 in minutul 50.

Chiar si in inferioritate numerica Tara Galilor a gasit resursele pentru a marca singurul eseu al meciului.

Mike Phillips a gasit o bresa in apararea franceza in minutul 58 si a adus cinci puncte, insa Stephen Jones a ratat transformarea si cocosii au ramas in avantaj de un punct.

Fundasul Leigh Halfpenny a ratat cu cinci minute inaintea finalului transformarea unei lovituri de pedeapsa de la jumatatea terenului si Franta s-a calificat cu mare sansa in finala Cupei Mondiale.

Pentru Franta va fi a treia finala dupa cele jucate si pierdute in 1987 (cu Noua Zeelanda) si 1999 (cu Australia).

A doua finalista se va decide, duminica, in urma inclestarii dintre cele doua mari rivale din emisfera sudica, Noua Zeelanda si Australia.

Onlinesport


Franta s-a calificat in finala Cupei Mondiale