Cupa Mondiala de Rugby 2011

Australia a obtinut locul trei la Cupa Mondiala

Reprezentativa Australiei a invins, vineri, echipa Tarii Galilor, scor 21-18, in finala mica a Cupei Mondiale din Noua Zeelanda.
De doua ori castigatori ai trofeului Webb Ellis, jucatorii Wallabies au inceput in forta partida de la Auckland si au deschis scorul in minutul 12 printr-un eseu.

Incercarea australienilor a venit dupa un balon recuperat dintr-o gramada ordonata si o actiune in viteza pe trei sferturi, Berrick Barnes fiind jucatorul care a culcat balonul in terenul de tina galez.

James O’Connor a transformat din fata buturilor si a ridicat scorul la 7-0.

Galezii au revenit pe tabela sase minute mai tarziu prin James Hook, care a transformat o lovitura de pedeapsa.

Partea secunda a inceput cum nu se poate mai bine pentru Tara Galilor, formatia din emisfera nordica preluand conducerea pe tabela dupa un eseu reusit de Shane Williams pe contraatac.

Ratarea transformarii i-a lasat pe galezi in avantaj minim, scor 8-7, dupa care initiativa a apartinut vreme 15 minute australienilor.

Jucatorii de la Antipozi au marcat nu mai putin de noua puncte prin doua lovituri de pedeapsa transformate de James O’Connor si un drop gol semnat de Berrick Barnes, astfel ca in minutul 68 tabela arata 16-8 in favoarea Australiei.

Stephen Jones a redus din diferenta in minutul 70 printr-o lovitura de pedeapsa, dar australienii au mai culcat o data balonul in terenul de tinta adversar cu cinci minute inaintea finalului prin Ben McCalman.

O’Connor a ratat transformarea si le-a lasat galezilor o farama de speranta, de care acestia s-au agatat pana in ultima secunda.

Leigh Halfpenny a inchis meciul cu un eseu in prelungiri dupa 31 de momente de fixare si Jones a stabilit scorul final, 21-18 in favoarea Australiei, care a intrat astfel in posesia medaliilor de bronz.

Tara Galilor ramane cu locul trei din 1987 drept performanta etalon la turneele finale ale Cupei Mondiale.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Australia a obtinut locul trei la Cupa Mondiala