Cupa Mondiala de Rugby 2007

Schimbari masive in echipa Frantei pentru finala mica

Selectionerul nationalei de rugby a Frantei, Bernard Laporte, a anuntat lotul pentru finala mica a Cupei Mondiale cu Argentina, nu mai putin de zece nume noi aparand in echipa 'cocosului galic' fata de semifinala pierduta in fata Angliei.

Doar sase jucatori care au fost pe teren la semifinala cu Anglia, pierduta de Franta cu 14-9, au mai fost pastrati pe teren, Laporte operand si o modificare de ordin tactic, cu Damien Traille urcat in linia de mijloc.

Fabien Pelous, Yannick Jauzion si Olivier Miloud au iesit din calcule fiind accidentati, in timp ce Sebastien Chabal a fost chemat la Comisia de Disciplina a IRB pentru un placaj neregulamentar aplicat englezului Simon Shaw.

Printre numele noi promovate de Laporte in primul XV se numara Clement Poitrenaud pe postul de fundas si Frederik Michalak, care va prelua clasicul numar zece.

Meciul dintre Franta si Argentina, contand pentru finala mica a Cupei Mondiale, se va disputa, vineri, pe stadionul Parc des Princes din Paris, cu incepere de la ora 22. Cele doua echipe s-au intalnit in deschiderea competitiei, Argentina castigand atunci surprinzator, cu 17-12.

Echipa Frantei pentru meciul cu Argentina:

15-Clement Poitrenaud, 14-Aurelien Rougerie, 13-David Skrela, 12-Damien Traille, 11-Christophe Dominici, 10-Frederic Michalak, 9-Jean-Baptiste Elissalde, 8-Imanol Harinordoquy, 7-Thierry Dusautoir, 6-Yannick Nyanga, 5-Jerome Thion, 4-Lionel Nallet, 3-Pieter de Villiers, 2-Raphael Ibanez (cap.), 1-Jean-Baptiste Poux.

Rezerve: 16-Sebastien Bruno, 17-Nicolas Mas, 18-Sebastien Chabal, 19-Remy Martin, 20-Pierre Mignoni, 21-Lionel Beauxis, 22-Vincent Clerc.

Onlinesport



Schimbari masive in echipa Frantei pentru finala mica