Cupa Mondiala de Rugby 2007

Fiji a eliminat Tara Galilor de la Cupa Mondiala

Echipa statului Fiji a furnizat una dintre cele mai mari surprize din istoria Cupei Mondiale de rugby invingand, sambata, reprezentativa Tarii Galilor, scor 38-34, intr-un meci disputat pe stadionul La Beaujoire din Nantes.
Galezii au inceput cum nu se poate mai bine jocul, Stephen Jones transformand o lovitura de pedeapsa in minutul trei. Jucatorii din Fiji au inceput sa preseze in jumatatea adversa si dupa doar unsprezece minute Qera izbutea primul eseu al echipei sale, transformat de Nicky Little.
 
Pana la pauza Fiji si-a marit avantajul prin alte doua eseuri semnate de Vilimoni Delasau si Leawere, astfel ca la cabine echipa din Pacific conducea cu un 25-10 linistitor.
 
Galezii au inceput in forta partea a doua si dupa mai multe minute de presiune Alix Popham a culcat balonul in terenul de tinta advers. James Hook a transformat eseul si Tara Galilor se apropia la doar opt puncte. In minutul 51 Gareth Thomas si-a trecut si el numele pe lista marcatorilor de eseuri, celebrand asa cum se cuvine a 100-a prezenta in prima reprezentativa galeza.
 
Pentru a treia oara in istoria Cupei Mondiale Tara Galilor este invinsa de o echipa din Pacific, dupa ce s-a inclinat in fata statului Samoa in 1991 si 1999. De cealalta parte, Fiji ajunge pentru a doua oara in sferturile de finala ale competitiei, dupa prezenta din 1991.
 
Onlinesport


Fiji a eliminat Tara Galilor de la Cupa Mondiala