Cupa Mondiala de Rugby 2007

Argentina, intre T6N si T3N

Editia din 2007 a Cupei Mondiale de rugby a scos la lumina o noua echipa de top, Argentina captand atentia opiniei publice mondiale cu victoriile reusite in fata Frantei, Irlandei si Scotiei, toate acestea culminand cu prezenta in semifinalalele competitiei.

Clasata pe locul patru in ultima ierarhie data publicitatii de International Rugby Board, Argentina suscita un real interes in ceea ce priveste integrarea intr-una din cele doua mari competitii mondiale, Turneul Celor Sase Natiuni din emisfera nordica si Turneul Celor Trei Natiuni din emisfera sudica.

"Dupa performantele pumelor de la aceasta Cupa Mondiala, Argentina nu mai poate fi ignorata", a declarat presedintele IRB, Sir Syd Miller.

Acesta a adaugat ca echipa sud-americana ar trebui inclusa in T3N, tinand cont ca in emisfera nordica T6N nu mai suporta nicio modificare, si astfel s-ar respecta si criteriul geografic.

"Consider ca Sanzar (n.r. - societatea care patroneaza Turneul Celor Trei Natiuni) ar trebui sa-si regandeasca strategia pe viitor, incluzand o natiune sau chiar doua, de ce nu si o echipa din Pacific", a mai adaugat Miller.

Pe langa integrarea Argentinei in T3N, oficialii IRB se confrunta si cu o alta necunoscuta, care priveste numarul de echipe prezente la viitoarea Cupa Mondiala. Exista doua linii in IRB in acest sens. Marile puteri din rugbyul mondial critica sistemul cu 20 de echipe, argumentand ca jocurile intre echipele slabe aducc un prejudiciu de imagine jocului in sine, in timp ce natiunile cu putere financiara redusa au avut de castigat de pe urma ultimelor turnee mondiale, Fiji, Tonga si Georgia fiind cele mai bune exemple in acest sens. O decizie in acest sens va fi luata in aprilie 2008.

Onlinesport



Argentina, intre T6N si T3N