Cupa Mondiala de Rugby 2007

Argentina a eliminat Irlanda de la Cupa Mondiala

Selectionata de rugby a Argentinei s-a impus in fata Irlandei cu 30-15 in ultima zi de meciuri din faza grupelor Cupei Mondiale din Franta, castigand astfel grupa mortii cu Franta si Irlanda.

Dupa 17-12 in prima etapa cu Franta, Argentina a trecut si de cealalta adversara venita din Turneul celor sase Natiuni, Irlanda fiind astfel a treia echipa din celebra competitie care paraseste Cupa Mondiala inca din faza grupelor, dupa Tara Galilor, eliminata de Fiji, si Italia, eliminata de Scotia.

Nevoiti sa joace meciul ca pe unul de totul sau nimic, desi aveau victorii pe linie, argentinienii au avut probleme doar cateva minute inspre finalul primei reprize cand Irlanda a condus cu 10-8.

Pumele au dominat totusi jocul si s-au impus in cele din urma cu 30-15 dupa ce au condus la pauza cu 18-10.

Raportul eseurilor a fost egal, doi la doi, Borges si Agulla, respectiv ODriscoll si Murphy, insa eroul serii a fost de departe argentinianul Juan Martin Hernandez, autorul a trei drop-uri.

Aflata in pericol sa rateze calificarea in sferturi in cazul unui rezultat negativ cu Georgia, Franta nu a lasat nici o sansa gruzinilor si s-a impus fara drept de apel, 64-7, dupa un meci in care oaspetii au marcat punctele de onoare cu mai putin de 10 minute inainte de final, cand scorul era deja 59-0.

Franta a marcat noua eseuri, Dominici, doua, Poitrenaud, Nyanga, Beauxis, Bruno, Nallet, Martin si Bonnaire, in timp ce georgienii au marcat un singur eseu prin Maisuradze.

Eroul meciului a fost francezul Lionel Beauxis, autor a 24 de puncte dintr-un eseu, cinci transformari si trei lovituri de pedeapsa.

In ultimul meci din faza grupelor Cupei Mondiale de rugby, Africa de Sud a invins cu 64-15 SUA, 9-2 fiind raportul eseurilor.

Programul sferturilor de finala ale Cupei Mondiale arata astfel: Australia - Anglia se joaca pe 6 octombrie la Marseille, Noua Zeelanda - Franta se joaca pe 6 octombrie la Cardiff, Africa de Sud - Fiji se joaca pe 7 octombrie la Marseille, si Argentina - Scotia se joaca pe 7 octombrie pe Stade de France din St. Denis.

Amos News



Argentina a eliminat Irlanda de la Cupa Mondiala