Cupa Mondiala de Rugby 2007

Anglia-Australia, socul sferturilor Cupei Mondiale

Selectionata de rugby a Angliei, campioana mondiala en-titre, va juca sambata, de la ora 16.00, in sferturile de finala ale Cupei Mondiale din Franta chiar impotriva Australiei, echipa pe care englezii au invins-o in finala acum patru ani.
Desi s-au impus in finala din 2003 chiar in Australia si il vor avea si de aceasta data in teren pe Jonny Wilkinson, englezii nu pornesc favoriti, Australia reusind sa castige patru din ultimele cinci meciuri directe.

Mai mult, englezii sunt considerati out-sideri si dupa evolutiile mai degraba modeste de la Cupa Mondiala din acest an dar si datorita imbatranirii lotului si, mai ales, a liniei de treisferturi care a fost zdrobita in grupe de Africa de Sud.

Anglia va incepe meciul cu Australia de sambata cu Robinson - Sackey, Tait, Farrell, Lewsey - Wilkinson, Gomarsall - Moody, Easter, Corry - Kay, Shaw - Vickery (cpt.), Regan, Sheridan.

Selectionata de rugby a Australiei va incepe meciul cu Anglia din sferturile de finala ale Cupei Mondiale de rugby fara aripa Drew Mitchell, jucator ce va fi doar rezerva.

Sambata, de la ora 16.00, Australia si Anglia se intalnesc la Marseille, pe Stade Velodrome, in sferturile de finala ale Cupei Mondiale de rugby, intr-o reeditare a finalei editiei din 2003.

Australienii vor sa razbune infrangerea suferita acum patru ani in fata unei Anglii conduse magistral de Jonny Wilkinson si sa se califice in semifinale dupa o victorie cat mai clara obtinuta impotriva campioanei mondiale en-titre.

Totusi, antrenorul Australiei, John Connolly, a hotarat oarecum surprinzator sa-l lase pe banca de rezerve pe Drew Mitchell, jucatorul care detine recordul la eseuri marcate la aceasta Cupa Mondiala.

Astfel, Australia incepe meciul cu Anglia in formula Latham - Ashley-Cooper, Mortlock, Giteau, Tuqiri - Barnes, Gregan - Smith, Palu, Elsom - Vickerman, Sharpe - Shepherdson, Moore, Dunning.

Meciul Australia - Anglia, din sferturile de finala ale Cupei Mondiale de rugby, va avea loc sambata, 6 octombrie, de la ora 16.00, pe Stade Velodrome din Marseille.

Amos News


Anglia-Australia, socul sferturilor Cupei Mondiale