Cupa Europeana a Natiunilor CEN

Tincu: "Meciul cu Georgia este ca o finala"

Capitanul echipei nationale de rugby a României, Marius Tincu, a declarat, joi, într-o conferinta de presa, ca meciul cu Georgia de sâmbata, din cadrul Cupei Europene a Natiunilor, este ca o finala pentru el si colegii lui deoarece vor sa îsi ia revansa dupa înfrângerea suferita la Cupa Mondiala.
"Pentru noi acest meci cu Georgia este ca o finala. Vrem sa ne luam revansa dupa meciul din Cupa Mondiala. Sper ca vremea sa ne ajute si sa aratam un rugby frumos sâmbata. Este cel mai greu meci pentru ca ei au progresat mult. Nu va fi o mare nenorocire daca o sa pierdem. Nu e important rezultatul, ci sa progresam ca echipa. Vrem sa pastram acelasi nivel si sa construim mai departe", a spus Marius Tincu.

Pilierul Paulica Ion a afirmat în cadrul aceleiasi conferinte de presa ca vrea sa ajute nationala sa câstige partida de sâmbata. "Este o onoare sa fiu lotul echipei nationale a României pentru acest meci. Sper sa îi ajut pe baieti sa câstige acest meci. Va fi o mare bucurie pentru noi sa ne luam o mica revansa", a adaugat Paulica Ion.

Antrenorul primei reprezentative a României, Hari Dumitras, a declarat ca jucatorii sai nu trebuie sa se "îmbete cu apa rece" dupa victoria cu Rusia din 25 februarie.

"Georgia reprezinta una dintre puterile Europei la rugby. Noi nu trebuie sa ne îmbatam cu apa rece dupa victoria cu Rusia. Am facut un meci bun acolo, am facut putine greseli si rezultatul a fost logic, dar fiecare joc are istoricul lui. Meciul cu Rusia poate fi unul de referinta, dar nu este unul capital. Împotriva Georgiei fiecare jucator trebuie sa arate ca e o onoare sa joace la nationala", a explicat Hari Dumitras.

Selectionerul Georgiei, neozeelandezul Milton Haig, a declarat ca echipa sa a venit la Bucuresti pentru a câstiga. "Este un meci important atât pentru Georgia cât si pentru România si trebuie sa recunosc ca va fi greu pentru noi la Bucuresti. Dar noi suntem aici sa câstigam, ne-am pregatit bine si acesta este singurul lucru la care ne gândim", a spus Haig.

Fostul jucator al echipei Farul Constanta, georgianul Iuri Natriashvili a afirmat ca sansele reprezentativei sale de a câstiga partida cu România sunt de 50 la suta. "Niciodata nu a fost un meci usor pentru vreuna dintre cele doua echipe atunci când s-au întâlnit. Si pentru noi acest meci e ca o finala deoarece România este adversarul nostru principal. Sansele la victorie sunt egale, 50-50 la suta", a mentionat Iuri Natriashvili, vice-capitan al selectionatei Georgiei.

Echipa nationala de rugby a României întâlneste, sâmbata, de la ora 17.00, pe stadionul National Arcul de Triumf, într-o partida contând pentru Cupa Europeana a Natiunilor.

Mediafax


Tincu: "Meciul cu Georgia este ca o finala"