Cupa Europeana a Natiunilor CEN

Tara Galilor invingatoare pe Twickenham a doua oara in 23 de ani

Echipa de rugby a Tarii Galilor a facut un pas important spre castigarea editiei din acest an a Turneului Celor 6 Natiuni, dupa ce a invins in deplasare nationala Angliei, cu 19-12.

Meciul a stat in echilibru pana cu cinci minute inaintea finalului, cand Scott Williams a strapuns defensiva engleza si a marcat singurul eseu al meciului.

Pana in acel moment englezii condusesera in permanenta, diferenta maxima inregistrandu-se imediat dupa pauza cand gazdele s-au distantat la 12-6.

Galezii au avut puterea de a reveni in meci gratie fundasului Sean Halfpenny, care a transformat doua lovituri de pedeapsa in minutele 51 si 71.

Finalul meciului i-a gasit pe englezi in jumatatea galeza, presand puternic in tentativa de a obtine un nesperat rezultat de egalitate.

Balonul a fost scos in lateral dupa o gramada spontana, pentru a ajunge in extrema dreapta la David Strettle. Acesta a fost placat la limita de aparatorii galezi si, dupa cateva minute in care arbitrul video a analizat reluarile, eseul dorit de gazde nu a fost validat.

Pentru Tara Galilor este doar a doua victorie pe Twickenham din ultimii 23 si prima dupa 2008 incoace. Victoria din urma cu patru ani a echivalat pentru galezi cu obtinerea trofeului in Turneul Celor 6 Natiuni.

In cealalta partida a zilei, Irlanda a invins fara probleme Italia cu 42-10.

Duminica este programat meciul Scotia-Franta (17:00).

Clasamentul turneului arata astfel:

1. Tara Galilor 6 puncte
2. Anglia 4 puncte
3. Irlanda 4 puncte
4. Franta 2 puncte
5. Scotia 0 puncte
6. Italia 0 puncte

Onlinesport


Tara Galilor invingatoare pe Twickenham a doua oara in 23 de ani