Cupa Europeana a Natiunilor CEN

Romania pierde dramatic cu Georgia

Nationala de rugby a Romaniei si-a facut un obicei din a pierde in ultimii ani intalnirile cu Georgia. S-a intamplat o data in plus, sambata seara, pe stadionul Arcul de Triumf din Bucuresti, unde gruzinii s-au impus cu 19-13, dupa o repriza a doua in care au recuperat nu mai putin de 13 puncte. Meciul a fost in direct pe Onlinesport.ro

Stejarii au avut un inceput de meci entuziasmant si au ratat primele puncte in minutul doi, cand Calafeteanu a trimis prea scurt din lovitura de pedeapsa.

Deschiderea scorului s-a produs in minutul 8 dupa un atac foarte bun purtat la mana pe partea stanga a terenului. Mingea a ajuns in pozitie de finalizare la Carpo si acesta reusea primul eseu al meciului.

Transformarea adusa de Vlaicu a ridicat scorul la 7-0. Gruzinii au revenit dupa doar noua minute prin Kvirikasvili, care a transformat o lovitura de pedeapsa si a adus primele puncte echipei sale.

Calafeteanu a facut 10-3 in minutul 29 cu o transformare de la 25 de metri, insa acelasi Kvirikasvili a tinut Georgia la mai putin de un eseu diferenta.

Finalul de repriza a fost dificil pentru echipa Romaniei. Cu un jucator mai putin pe teren dupa eliminarea temporara a lui Lucaci, stejarii au rezistat eroic pe linia terenului de tinta si doar un inainte al gruzinilor ne-a salvat de eseu.

Repriza secunda a inceput bine cu stejarii in atac si alte trei puncte aduse de Calafeteanu. Din pacate aveau sa fie si ultimele in contul Romaniei, care de la 13-6 nu a mai marcat niciun punct pana la finalul partidei.

Au facut-o insa gruzinii, care au impins jocul in jumatatea noastra si au profitat de erorile aparute in apararea stejarilor.

Kvirikasvili a intrat serios in picior transformand tot ce a prins, iar Kacharava a adus in minutul 48 singurul eseu al oaspetilor.

Un moment mai putin sportiv s-a petrecut in minutul 62, cand Kolelisvili l-a lovit de trei ori cu pumnul in cap pe Tincu, gest in urma caruia a primit pe deplin meritat cartonasul rosu.

Romania nu a profitat de jucatorul in plus si a intrat in jocul de uzura al gruzinilor, care s-au distantat decisiv la 19-13 in minutul 73 dupa o noua lovitura de pedeapsa transformata.

Cu opt minute mai devreme Vlaicu a ratat de putin o lovitura de pedeapsa de la 40 de metri, irosind sansa egalarii.

Finalul a fost unul pe muchie de cutit, Romania presand Georgia la cativa metri de terenul de tinta advers mai bine de cinci minute.

In cele din urma arbitrul englez Doyle a fluierat finalul partidei consfintind victoria echipei fin Caucaz.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Romania pierde dramatic cu Georgia