Rugby

Campioana Romaniei la rugby blocata in Africa de Sud din cauza tulpinii Omicron

Sursă foto: https://twitter.com/CheetahsRugby

CSM Stiinta Baia Mare a sustinut un turneu in Africa de Sud, tara in care rugbyul e sport national, dar acum se vede in imposibilitatea de a reveni in tara.

Toate zborurile dinspre Africa de Sud spre Europa au fost anulat ca urmare a aparitiei unei noi tulpini de coronavirus pe care specialistii in domeniu au denumit-o Omicron.

Inca nu se stie daca aceasta este mai contagioasa sau mai agresiva, dar oficialii Uniunii Europene au decis sa anuleze preventiv toate zborurile care vin dinspre Africa de Sud.

Romania a anuntat, sambata, primele masuri ca urmare a aparitiei acestei mutatii de Sars-Cov-2.

Persoanele care vin din mai multe tari africane printre care si Africa de Sud trebuie sa intre automat in carantina pentru 14 zile, chiar daca respectivele sunt vaccinate cu schema completa.

Qatar Airlines a anulat toate zborurile din Africa de Sud spre Europa. In zona in care suntem noi, nu sunt deocamdata cazuri de covid cu noua varianta. Sper sa se gaseasca o solutie sa ne intoarcem acasa”, a declarat Eugen Apjok, antrenorul echipei CSM Stiinta Baia Mare la Radio RFI.

Campioana Romaniei a sustinut doua meciuri in Africa de Sud, la Bloemfontein, cu Toyota Cheetahs (5-54) si Free State XV (72-14).



Campioana Romaniei la rugby blocata in Africa de Sud din cauza tulpinii Omicron