Rugby

Stejarii au picat testul cu Fiji

Nationala de rugby Nationala de rugby a Romaniei a intalnit, sambata, reprezentativa statului Fiji in al treilea si ultimul meci test al toamnei, dupa ce a invins Tonga si Canada in precedentele dispute din aceasta luna noiembrie. Meciul a fost live text pe onlinesport.ro. Revedeti mai jos cele mai interesante faze.

Final Romania - Fiji 7-26

78 - Scorul final este stabilit de Nemani Nadolu dintr-o lovitura de pedeapsa.

60 - Margine pentru stejari la 5 metri de terenul de tinta advers. Joc extrem de fragmentat in aceasta parte secunda.

42 - Un nou eseu reusit de fijieni in debutul reprizei secunde. Timoci Nagusa a culcat balonul in terenul nostru de tinta si Baiakeinuku a transformat.

40 - O noua lovitura de pedeapsa transformata de acelasi Seremaia Baiakeinuku si la pauza Fiji intra in avantaj, scor 16-7.

39 - Lovitura de pedeapsa pentru Fiji. Se incearca transformarea si de aceasta data balonul trece printre buturi. Seremaia Baiakeinuku adauga alte trei puncte pe tabela in dreptul oaspetilor.

35 - Romania preseaza puternic si aducem mingea printr-un mol rulant in terenul de tinta advers. Nu se acorda eseu si arbitrul dicteaza gramada la 5 metri cu repunerea noastra.

32 - Eseu de penalitate pentru Romania dupa ce prima linie a fijienilor a cedat de mai multe ori pe repunerea noastra in gramada. Vlaicu transforma si Romania revine in meci (7-10).

28 - Lovitura de pedeapsa pentru ai nostri la 5 metri de terenul de tinta advers.

24 - Dupa mai multe momente de presiune stejarii pierd posesia dupa ce au rasucit in mod intentionat gramada ordonata. Fijienii trimita in margine.

20 - Lovitura de pedeapsa primita de ai nostri si capitanul Macovei decide sa jucam in margine. Publicul este multumit si aplauda la scena deschisa.

17 - O noua eroare in apararea noastra. Nemani Nadolo patrunde cu balonul terenul de tinta, dar centralul solicita arbitrajul video din nou pentru o pasa suspecta de inainte. In cele din urma eseul este validat. 10-0 pentru fijieni. Pentru a doua oara transformarea este ratata cu balonul trimis in bara.

16 - Din pacate Vlaicu rateaza transformarea. Balonul trece prin stanga butului fijian.

15 - Lovitura de pedeapsa pentru un placaj inalt. Vlaicu alege sa transforme si avem sansa primelor puncte in acest meci. Sunt 45 de metri de buturile adverse, pozitie centrala.

14 - Jocul este reluat si fijienii au repunerea intr-o gramada ordonata in propriul 22. Linia intai a Romaniei rateaza legarea si oaspetii primesc lovitura de pedeapsa. Jocul este mutat undeva in jumatatea noastra in zona din apropierea centrului terenului.

10 - Fijienii au jucat rapid pe extrema si fundasul Metuisela Talebulamaijaina reuseste primul eseu al meciului. Transformarea eseului este ratata si scorul ramane Romania - Fiji 0-5.

9 - Stejarii recupereaza balonul si pornesc la contraatac prin Calafeteanu. Din pacate Paulica Ion nu reuseste sa receptioneze o pasa si pierdem o buna oportunitate.

8 - Balon blocat in terenula advers si fijienii primesc o lovitura de pedeapsa. Trimit evident in margine si muta jocul in jumatatea noastra de unde vor avea repunerea.

6 - Pachetul nostru de inaintare este net superior si ii impingem pe fijieni metri buni inapoi. Lovitura de pedeapsa si Vlaicu muta jocul in jumatatea adversa. Avem repunerea din margine.

5 - O margine stramba a fijienilor. Avem doua optiuni: margine cu introducerea noastra sau o gramada ordonata. Stejarii opteaza pentru repunerea jocului in gramada.

2 - Scapam cu fata curata dupa ce arbitrul video a decis ca un fijian a comis un inainte si astfel eseul este invalidat. Jocul este reluat cu o gramada ordonata la 5 metri de terenul nostru de tinta. Repun stejarii si mingea este scoasa in margine.

2 - Atac al fijienilor pe partea stanga, suntem surprinsi descoperiti acolo si balonul este adus pana in terenul nostru de tinta. Jocul este oprit si se solicita parerea arbitrului video.

1 - Florin Vlaicu pune balonul in joc. Incepe Romania - Fiji, al treilea meci test al stejarilor in aceasta toamna.

19:05 Dupa intonarea celor doua imnuri jucatorii fijieni au interpretat propriul "haka", un ritual stravechi numit "Cibi". Momentul acestora a fost aplaudat cu sportivitate de spectatorii prezenti in numar mare pe stadionul Arcul de Triumf.



Stejarii au picat testul cu Fiji