Rugby

Australia supravietuieste asediului argentinian si merge in finala mondiala de rugby

Nationala Australiei s-a calificat in ultimul act al Cupei Mondiale de rugby dupa o victorie asteptata de toata lumea in fata Argentinei. Australienii vor intalni Noua Zeelanda in finala de pe 31 octombrie.

Selectionata Wallabies s-a impus cu 29-15 si va intalni Noua Zeelanda intr-o reeditare a celei mai aprige rivalitati din rugbyul mondial.

Trei eseuri marcate in prima repriza de australieni le-au adus un avantaj de 13 puncte. Argentina a fost tinuta in viata de gheata perfecta a lui Nicolas Sanchez, care a transformat cinci lovituri de pedeapsa din cinci, insa Argentina era condusa cu 7 puncte inainte cu 26 de minude de final.

Ashley-Cooper a reusit al treilea sau eseu din meci pentru a trimite Australia in finala. Pe durata partidei, sustinuta de Diego Maradona, Argentina a avut mai multe sanse de a puncta, gratie controlului din atac si vitezei de joc ofensive, insa nu a reusit sa fructifice.

Practic Argentina a marcat cele 15 puncte doar gratie celor cinci lovituri de penalizare ale lui Sanchez. De cealalta parte, Australia a avut patru eseuri. 

De-a lungul istoriei cele doua finaliste s-au intalnit de 154 de ori, iar Noua Zeelanda a castigat 105 dintre meciuri spre deosebire de cele doar 42 de reusite ale australienilor. Sapte meciuri s-au incheiat la egalitate.

Cele doua echipe si-au impartit victoriile in luna august, in Turneul Celor 4 Natiuni. Australia a castigat pe teren propriu, cu 27-19, pentru ca la retur All Blacks sa se impuna mult mai categoric, cu 41-13.

Noua Zeelanda invinsese Africa de Sud, sambata, cu 20-18.

Finala are locpe 31 octombrie, de la ora Romaniei 18:00.



Australia supravietuieste asediului argentinian si merge in finala mondiala de rugby