Rugby

Antrenor francez la nationala Romaniei: “Trebuie sa avem o abordare diferita”

Sursă foto: frr.ro

Stejarii vor rata pentru prima data in istorie participarea la o Cupa Mondiala din cauza unei scapari de ordin administrativ, cazul natuaralizarii tongalezului fiind de notorietate.

Galezul Lynn Howells a parasit corabia tricolora, iar Federatia Romana de Rugby l-a instalat in locul acestuia pe francezul Thomas Lievremont.

In varsta de 44 ani, Lievremont a castigat de trei ori ca jucator celebrul Turneu al Celor 6 Natiuni si a a disputat in 1999 finala Cupei Mondiale.

“Obiectivul pe care mi-l propun este sa antrenez echipa in cel mai bun mod posibil, pe de o parte si sa concep un plan de dezvoltare pe o perioada de cativa ani, pana cel putin in 2023, pe de alta parte. Nu-mi place sa pierd, obiectivul meu sa castig. Voi sta cat mai mult posibil in Romania, cand ma implic intr-un proiect, o fac 100% si imi dedic cat de mult timp este necesar reusitei lui”, a spus Lievremont intr-o conferinta de presa.

Acesta a vorbit si despre descalificarea Romaniei de la Cupa Mondiala, subiect pe care il considera delicat.

“Ceea ce am constatat e ca rugbyul romanesc a suferit mult si vreau sa contribui la revigorarea lui, vreau sa le readuc zambetul tuturor celor care iubesc rugbyul in aceasta tara. Descalificarea Romaniei a fost o trauma pentru rugby, stiu ca jucatorii, suporterii si reprezentantii Federatiei Romane de Rugby sunt toti marcati. Trebuie sa muncim mai mult si sa castigam. Trebuie sa avem o abordare diferita, trebuie sa reflectam cum sa adaugam pasiune jocului si jucatorilor, sa alcatuim un  cadru care sa le ofere asta. Sper ca urmatoarele meciuri sa ii faca mandri pe suporteri de echipa Romaniei. Nu putem uita ce s-a intamplat, insa trebuie sa ne concentram pe viitor, pe Cupa Mondiala din 2023, tocmai pentru a demonstra ca Romania isi are locul ei in al doilea esalon valoric mondial”, a mai spus noul selectioner al nationalei Romaniei.

Lievremont are putin timp la dispozitie pentru a-si intra in paine, luna noiembrie fiind una extrem de plina pentru Stejari.

Astfel, pe 10 noiembrie, Romania va intalni in meciul de baraj pentru mentinerea in Rugby Europe Championship, Portugalia, dupa care, in aceeasi luna, Stejarii vor avea doua partide test cu Statele Unite ale Americii pe 17 noiembrie si cu Uruguay pe 24 noimebrie.

In plus, Romania A va intalni pe 3 noiembrie, intr-un meci de pregatire, Kenya. Locul de disputare a meciurilor urmeaza sa fie stabilit, pentru ca Stadionul Arcul de Triumf intra in lucrari de renovare, anunta FRR.ro



Antrenor francez la nationala Romaniei: “Trebuie sa avem o abordare diferita”