Rugby

Anglia, prima semifinalista la Cupa Mondiala. A zdrobit Australia!

Sursă foto: https://twitter.com/rugbyworldcup/

Intr-o reeditare a finalelor din 1991 si 2003, Anglia si Australia au deschis, sambata, balul sferturilor de finala la Cupa Mondiala de rugby gazduita de Japonia.

Anglia s-a impus categoric, cu 40-16, dupa un meci pe care l-a dominat aproape in totalitate.

Si spune aproape in totalitate pentru ca Australia a inceput extrem de avantat, cu actiuni energice la mana concretizate insa doar prin transformarea unei lovituri de pedeapsa.

Englezii au trecut insa rapid la carma partidei prin doua eseuri transformate pentru un 14-3 la jumatatea primului mitan.

O diferenta care n-a mai putut fi intoarsa de Wallabies si care a tot crescut pana la un 17-9 la pauza, pentru ca in partea secunda englezii sa mai inscrie alte doua eseuri.

Prin acest succes Anglia a egalat Australia la numarul de victorii in confruntarile directe. Cate 25 de fiecare parte. Un meci s-a incheiat la egalitate.

Noua Zeelanda si Irlanda se intalnesc in al doilea sfert de finala, sambata, de la 13:15.

Invingatoarea va intalni Anglia in semifinale si ce meci va fi acela indiferent de numele echipei calificate. Noua Zeelanda ramane insa mare favorita.Anglia, prima semifinalista la Cupa Mondiala. A zdrobit Australia!