Alte Sporturi

Romania, cea mai buna tara din Europa la sah online

Romania a obtinut locul 1 la competitia europeana de sah online, desfasurata pe site-ul chess.com, iar in lume se afla pe locul provizuriu 3.

Pe cel mai mare site de sah online, chess.com, se organizeaza anual competitiile European League (EL) si World League (WL), intre membrii entuziasti, competitii la care deseori iau parte si Mari Maestri, Maestri Internationali sau Maestri Nationali de sah, multi cu ELO de peste 2200 sau 2300.

Pe site sunt prezenti actualul campion mondial de sah Magnus Carlsen, fostul campion mondial de sah Viswanathan Anand, precum si multi dintre cei mai mari maestri de sah  de top: Hikaru Nakamura, Fabiano Caruana, Wesley So, Anish Giri, Alexei Shirov si multi altii. Insa, majoritatea sunt jucatori de sah amatori, care joaca cot la cot cu cei profesionisti. 

Romania a obtinut locul 1 in competitia European League, la care au participat 56 de echipe nationale, impartite in 4 divizii, dupa valoare. Trebuie mentionat ca Romania beneficiaza de mult mai putini jucatori titrati fata de numele din echipele pe care le-a invins in Euroean League. 

In drumul catre titlul EL, Romania a invins Anglia, Rusia si Germania. Meciul contra Angliei (fosta castigatoare de WL si EL) s-a jucat la 245 de mese - adica au participat 245 de jucatori de fiecare parte. Contra Rusiei (fosta multipla castigatoare de WL si EL, iar in prezent a ocupat locul 2 in EL)  a fost de 237 de mese. Contra Germaniei (fosta castigatoare de WL si EL)  a fost de 196 de mese

In WL, Romania nu a mai reusit sa invinga Rusia si s-a clasat a treia.

Romania a repurtat al doilea titlu in EL, dupa cel din 2010. Iata mai jos clasamentul la finalul fiecarui concurs anual de EL, de pe chess.com:

2015  1.Team Romania  2.Team Russia  3.Srbija Tim
2014  1.Team Armenia  2.Team Russia  3.Team Germany
2013  1.Team England  2.Team Armenia  3.Team Russia
2012  1.Team Russia  2.Team Germany  3.Team Romania
2011  1.Team Russia  2.Team Germany  3.Team Romania
2010  1.Team Romania  2.Team Russia  3.Team Slovenija
2009  1.Team Russia  2.Team Romania  3.Team Spain


Romania, cea mai buna tara din Europa la sah online